Categories: Politica

Cristian Diaconescu: „Viitorul presedinte trebuie sa readuca demnitatea Romaniei”

Deși PMP este un partid nou, deja are pretenții la scaunul de președinte al României. Astfel, candidatul la președinție al „partidului lui Băsescu”, Cristian Diaconescu, a venit la Timișoara pentru a discuta despre viziunea pe care o are pentru România.
În cadrul unei conferințe de presă organizată la Timișoara, Cristian Diaconescu a ținut să sublinieze ce trebuie să facă viitorul președinte al țării, punând accent pe problema românilor din străinătate. „Sunt o serie de domenii care interesează pe toți românii indiferent unde se află ei, în țară sau în afara țării noastre. În opinia mea, viitorul președinte, evident cu structuri guvernamentale și împreună cu toți românii, va trebui să facă tot ce îi stă în putință ca România să devină o țară central-europeană. O țară în primele opt state ale Uniunii Europene și nu numai din prisma suprafeței, cum se întâmplă azi. Cred că este obligatoriu ca viitorul președinte să readucă demnitatea pentru români şi pentru România”, a spus Diaconescu.
În ceea ce privește romii, acesta a declarat că e vorba de o problemă la nivel european, dar că celelalte state tind să arate cu degetul spre Romania, în loc să își asume, și ele, răspunderea. Cristian Diaconescu a mai spus și că unificarea dreptei este un proiect important, dar că partidele de dreapta trebuie să își aleagă candidatul în funcție de proiectele lor, nu pe baza directivelor „de la centru”. Președinte al PMP Timiș, Radu Lambrino, a ținut, la rândul lui, să aducă mai multe laude candidatului PMP: „Consider că domnul Diaconescu este singurul candidat care poate să coaguleze atât voturile de dreapta cât și pe cele de stânga, pentru că dumnealui are un proiect unitar pentru țară. O candidatură la președinția României trebuie să fie un lucru extrem de serios, iar domnul Cristian Diaconescu, prin faptul că are experiență politică remarcabilă, poate aduce echilibru și poate aduce stabilitate atât pe plan intern, cât și extern, pentru România”. sursa foto:cotidianul.ro

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago