Categories: Cultura

Piscina de 7.000 de litri, pentru o calatorie peste ape in… Piata Victoriei

După o poveste fantastică spusă la zeci de metri înălțime în zilele trecute, timișorenii sunt invitați, sâmbătă și duminică, la un alt fel de călătorie. De această dată, peste… ape. Ineditul spectacol al companiei SenZa TemPo are ca decor o piscină cu șapte tone de apă, amplasată în fața Teatrului Național.

Marea Mediterană nu există. Aceasta este premisa de la care pleacă „Lazurd”, spectacolul spaniolilor de la SenZa TemPo. „Nu e vorba decât de o mare interioară, pe care fiecare dintre noi călătorește zi de zi. Apele sale atât de limpezi sunt doar străfundurile azurii ale amintirii”, spun „scriitorii” acestei povești care îmbină perfect limbajul teatral și cel al dansului. „Lazurd”, călătoria peste ape, urmărește drumul popoarelor nomade pe cale de dispariție și vorbește despre nesecata lor energie vitală, dar și despre acele lucruri care se pierd doar pentru a renaște, despre lumi care există în paralel și despre faptul că orice călătorie este, de fapt, un drum al transformării individuale.

Compania SenZa TemPo s-a înființat acum aproape 20 de ani, la inițiativa lui Inés Boza și Carlos Mallol. Într-o îmbinare de dans și teatru, aceasta și-a inventat propriul limbaj, unde surprizele și umorul fin joacă un rol foarte important. Decorul spectacolului „Lazurd” este o… piscină gonflabilă, care se va umple în fix două minute cu 7.000 de litri de apă. Evenimentul face parte din Festivalul European al Spectacolului Timișoara și, dacă nu apucați să-l vedeți sâmbătă seară, o veți putea face cu siguranță duminică. Ora de începere este aceeași: 22.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago