Categories: AdministratiePolitica

Primarii si sefii PSD cu rezultate slabe in Timis, arsi la buzunare

Primarii şi şefii de filiale PSD din Timiş care au obţinut rezultate slabe la alegerile europarlamentare scapă pentru moment de demitere. Proiectele lor vor avea însă mai mică susţinere de la CJ Timiş, faţă de proiectele edililor cu rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare.
Președintele PSD Timiș și al CJ Timiș, Titu Bojin, anunţa la câteva zile după alegerile de pe 25 mai că aproximativ 10% dintre şefii de filiale social-democrate vor plăti cu capul pentru rezultatul slab obţinut la alegeri. Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş a decis totuşi să le mai dea o şansă. Pentru ruşinea de la alegeri, social-democraţii cu rezultate modeste vor fi tăiaţi la buget, iar cei cu rezultate bune vor fi susţinuţi cu mai mulţi bani.
„În urma unei şedinţe de analiză a biroului judeţean am hotărât că sunt câteva localităţi cu rezultate foarte slabe la alegerile europarlamentare. Am hotărât că vor avea tot sprijinul nostru cei care au avut rezultate foarte bune. Unii primari şi unii preşedinţi care au avut rezultate slabe vor fi penalizaţi material. Anumite comune vor fi favorizate în susţinere, confinanţare şi finanţările care sunt pentru proiectele ce le au de realizat. Va trebui să discutăm foarte serios ce înseamnă această penalizare. Sunt unii care nu şi-au făcut treaba sau nu vor să meargă în direcţia stabilită. Unii şi-au luat şi angajamente personale faţă de alegerile din mai, aşa că nu putem să îi tratăm la fel ca cei cu rezultate foarte bune”, ne-a declarat preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. La alegerile europarlamentare din 25 mai, PSD Timiș a avut cel mai bun rezultat din istorie, obținând 32,56% din voturi, scor cu care s-a situat pe locul 20 la nivel de ţară în topul organizaţiilor social-democrate.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 secunde ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

10 minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

29 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago