Categories: Administratie

Studentii nu sunt de acord cu vanzarea de alcool in Complex, daca vor fi amendati pentru consum

Studenții din Timișoara cer consilierilor locali să nu voteze modificarea hotărârii care interzice vânzarea de alcool în Complexul Studențesc. Proiectul care va supus joi la vot va permite comercializarea băuturilor alcoolice, dar va sancționa consumul. Interdicția de vânzare este valabilă din noiembrie 2012.

Din noiembrie 2012, în Complexul Studențesc din Timișoara este interzisă vânzarea băuturilor alcoolice, amenzile pentru comercianți fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Interdicția este valabilă în perimetrul str. Al Vaida Voievod – de la str. Daliei până la Aleea FC Ripensia pe partea căminelor studenteşti (fără nr. 2, 4, 6, 8, 10); str. Virgil Birou – în totalitate, de la bulevardul Eroilor până la strada Al. Vaida Voievod; Ion Vidu (fostă Siret) – de la str. Cluj până la Aleea FC Ripensia; Cluj – de la str. Ion Vidu până la Piaţa Leonardo da Vinci şi Aleea FC Ripensia; Aleea F.C. Ripensia – de la Bd. Eroilor până la Piaţa Leonardo da Vinci; Aurelianus – de la str. Socrate până la Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – în totalitate, respectiv de la str. Daliei până la Aleea F.C. Ripensia; strada Socrates nr. 10.

Pe ordinea de zi a plenului de joi se află un proiect care modifică hotărârea din 2012, în sensul că, după adoptare, va fi permisă vânzarea alcoolului, însă va fi sancționat consumul. În aceste condiții, vor scăpa comercianții, dar vor fi amendați, dacă vor fi prinși, cumpărătorii, în marea lor majoritate studenți. Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea Politehnica Timişoara (COSPol) şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara (OSB Timişoara) solicită CL amendarea acestui proiect. „În forma propusă, cei sancţionaţi de nerespectarea condiţiilor ar fi consumatorii, preponderent studenţi, lucru pe care îl considerăm total neoportun. Vom putea ajunge în situaţia absurdă în care comercianţii (în mare parte terase şi baruri) vor fi liberi să comercializeze băuturi alcoolice, dar consumul acestora va fi strict interzis, iar consumatorii, în mare parte studenţi, vor putea fi amendaţi pentru acest lucru”, se precizează într-un comunicat comun al organizațiilor studențești.

Vlad Cherecheș, de la OSUT, susține că a discutat cu primarul Nicolae Robu pe această temă. „Avem încredere că acest proiect nu va fi adoptat în forma actuală. Dacă e vorba de magazine alimentare, suntem de acord să se permită comercializarea băuturilor alcoolice, dar să fie interzis consumul pe raza acestora. Este ilogic şi hilar să li se permită teraselor şi barurilor să vândă băuturi alcoolice, dar să li se interzică studenţilor să le consume în incinta lor. E ca şi cum s-ar legaliza vânzarea de droguri, dar ar fi interzis consumul lor. CL trebuie să se decidă: ori interzice şi comercializarea de băuturi alcoolice la terase şi baruri, ori permite şi consumul acestora”, a declarat Cherecheş.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago