Arhiva pentru eticheta: consum

Trăiască berea! Românul bea, în medie, 82 de litri pe an, peste jumătate la PET

Trăiască berea! Românul bea, în medie, 82 de litri pe an, peste jumătate la PET

Piața berii din România a crescut, în 2017, cu 2% în ceea ce privește volumul. În ceea ce privește consumul, conform Asociației Berarii României, suntem pe locul 7 în Europa. Ponderea berii la PET a scăzut din nou, dar tot reprezintă aproape 51% din piața locală.

Copii de 9 ani, drogati la Timisoara! Tot mai multi tineri la urgente din cauza stupefiantelor

Consumul de droguri este tot mai frecvent întâlnit în județul Timiș, mai ales în zona urbană. Reprezentanții Centrului Antidrog spun că numărul celor care au ajuns la urgențe din cauza consumului de stupefiante s-a dublat în ultimul an. În județ există și cazuri de elevi de clasa a III-a care se droghează!

Tinerii din Timis, tot mai interesati de etnobotanice! Cel mai mult se consuma la… sate

În județul Timiș, numărul de tineri care consumă etnobotanice este în creștere. Cel puțin asta spun medicii de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, care susțin că tinerii ajung să aibă acces la așa-zisele droguri legale. Statisticile arată că în mediul rural se consumă mai mult decât în oraș.

Robu cheama Agentia Antidrog sa faca lumina la Directia Fiscala, dar nu stie de ce

A chemat Agenția Antidrog, chiar dacă nu știe exact ce ar putea face această instituție în primărie! Nicolae Robu e convins însă că în instituția pe care o conduce nu se consumă droguri în mod obișnuit. Cazul de la Direcția Fiscală este încă neelucidat, iar edilul nu știe cum se va face dovada indubitabilă a consumului de droguri în timpul serviciului.

Timisenii platesc unul dintre cele mai mici preturi la apa rece din Romania

În 15 ani, consumul de apă în Timișoara s-a înjumătățit, iar acum un locuitor al orașului de pe Bega folosește cam tot atâta apă cât un neamț sau un francez. Pentru că au învățat să facă economii, iar pierderile nu mai sunt atât de mari, timișorenii plătesc, în prezent, unul dintre cele mai reduse tarife la apă din România.

„Tata Robu” le promite studentilor ca tot vanzatorii vor fi amendati pentru alcool!

Proiectul care va modifica interdicția de vânzare a băuturilor alcoolice în Complexul Studențesc va intra în dezbaterea plenului CL de joi după-amiază. După adoptarea lui, va fi interzis doar consumul, însă primarul Nicolae Robu susține că nu vor fi amendați studenții care beau o bere, ci tot… comercianții, care erau sancționați și până acum! Edilul a declarat că vrea ca tinerii să bea acasă, ca să nu facă scandal și să nu se încurce cu… interlopii.

Studentii nu sunt de acord cu vanzarea de alcool in Complex, daca vor fi amendati pentru consum

Studenții din Timișoara cer consilierilor locali să nu voteze modificarea hotărârii care interzice vânzarea de alcool în Complexul Studențesc. Proiectul care va supus joi la vot va permite comercializarea băuturilor alcoolice, dar va sancționa consumul. Interdicția de vânzare este valabilă din noiembrie 2012.

cannabis

Cannabisul si etnbotanicele tin Timisul in topul judetelor consumatoare de droguri

Timișorenii sunt mari amatori de droguri. Comisarul șef Mihaela Tomiță, de la Centrul Antidrog, susține că Timișul este pe locul trei în topul județelor consumatoare de droguri. Aceasta a prezentat, la Colegiul Prefectural, Strategia Antidrog Timiș 2014-2020. Planul se bazează, în special, pe prevenția consumului și, pentru aplicarea lui, se va lucra într-un parteneriat strâns cu inspectoratul școlar, pentru a se încerca diminuarea consumului în rândul studenților și elevilor

Mai putina bere in paharele romanilor in 2013

În 2013, consumul de bere în România a scăzut cu 10% comparativ cu anul precedent. Cu toate acestea, berea rămâne băutura preferată a românilor, consumul fiind de 81 de litri pe cap de locuitor. Producătorii de bere consideră că motivele scăderii consumului sunt nivelul de trai scăzut al românilor și neîncrederea lor în starea economiei.

Romanii beau mai putina bere

Vânzările de bere au scăzut în primul trimestru cu 2% faţă de perioada similară a anului trecut. Acestea sunt însă mai mici cu 25 de procente comparativ cu intervalul ianuarie-martie din 2008, considerat anul de vârf al industriei berii.

Top