Categories: Cultura

Au inceput pregatirile pentru JazzTM, pe 9 iulie e primul concert

Cu patru zile înainte de începerea JazzTM au început pregătirile pentru ca totul să se desfășoare fără probleme. Vineri s-au făcut primele amenajări, delimitându-se cu garduri zona scenei, și urmează alte câteva zile intense. Pe 8 iulie va avea loc o probă generală a tuturor echipamentelor.

Cea de-a doua ediție a JazzTM se va desfășura în perioada 9-11 iulie, în Piața Victoriei. Accesul spectatorilor este gratuit, dar cei care doresc pot rezerva locuri pe scaun în zona special amenajată din fața scenei, contra sumei de 50 de lei pentru toate zilele festivalului. Cu patru zile înainte de startul festivalului, a început delimitarea zonei. Urmează apoi instalarea scenei, a luminilor și a instalației de sonorizare, respectiv ridicarea propriu-zisă a scenei. „Partea tehnică a evenimentului, tot ce înseamnă sonorizare, lumini și ecrane, este asigurată de Music Service, iar instrumentele muzicale cerute de artiști, inclusiv cele două piane Yamaha, este asigurat de firma Loud and Pro, din Ungaria”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Pe 8 iulie sunt programate probe de sunet și lumini. În cele trei zile ale festivalului, munca va începe cu noaptea în cap, mai exact la ora 6,30, cu acordarea pianelor. Urmează apoi, peste zi, sound check-urile artiștilor, iar seara, de la ora 20, mult așteptatele concerte, care se vor încheia la miezul nopții. Pe 9 iulie urcă pe scenă JazzyBIT, Andreya Triana și Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright, pe 10 iulieBlazzaj, Neil Cowley Trio și Al Jarreau, iar pe 11 iulieTeo Milea, Anoushka Shankar și The Cat Empire. În prima seară a festivalului va fi inaugurat oficial și iluminatul artistic al clădirii Operei Române. Mai multe detalii despre festival găsiți aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

3 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

3 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

4 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

5 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

5 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

8 ore ago