Categories: PoliticieniUltima ora

Descurcaret sau competent? Matei Suciu, cel mai bine salariat senator de Timis

Cu un salariu anual de 83.988 de lei, senatorul PSD Matei Suciu este cel mai bine plătit senator de Timiș, el primind cu 25.000 de lei mai mult decât senatorul PNL Petru Ehegartner. În schimb, cel mai câștigat de când este senator e liberalul Ben-Oni Ardelean, care și-a angajat soția la DRDP Timișoara.

În mare, averile senatorilor de Timiș recent publicate nu s-au modificat din luna decembrie. Mai mult, nu există mari diferențe nici față de momentul în care și-au făcut publice declarațiile de avere de început de mandat. Se poate observa însă că, de departe, cel mai câștigat dintre senatorii de Timiș este liberalul Ben-Oni Ardelean, care a reușit anul trecut să-și angajeze soția, Lidia Alina Ardelean, la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, la Serviciul Resurse Umane. Se întâmpla în perioada în care direcția era condusă de liberalul Ioan Ambruș, care a demisionat în urmă cu câteva săptămâni. La DRDP, soția lui Ardelean a încasat anul trecut un salariu de 26.971 de lei.

Cel puțin la fel de interesantă este diferența destul de substanțială între salariile celor șase senatori de Timiș. Astfel, cel mai mare salariu pe anul trecut a fost dus acasă de PSD-istul Matei Suciu, a cărui indemnizație pe 2013 s-a ridicat la suma de 83.988 de lei. Al doilea în acest top este senatorul PDL Vasile Blaga, cu un venit declarat de 70.128 de lei. Interesant, cei doi sunt senatori pe Colegiul III Sânnicolau Mare. Ilie Sârbu, chit că este liderul Grupului PSD, a ridicat de la Senat în 2013 suma de 64.536 de lei, mult mai puțin decât Suciu. Urmează amintitul Ben-Oni Ardelean, cu 59.674 de lei. Ultimii dintre cei șase senatori de Tiimiș, în privința veniturilor oficiale pe 2013, sunt liberalul Petru Ehegartner și Ioan Iovescu (PP-DD). Cei doi și-au declarat aceeași sumă, respectiv 58.908 de lei, așadar cu 25.000 de lei mai puțin decât Suciu. Nu se știe dacă diferențele substanțiale dintre salariile primate de senatori sunt motivate de competențe. Dacă ar fi însă așa, se poate lesne trage concluzia că Matei Suciu este de departe cel mai competent senator din câți au fost vreodată în Timiș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cum va fi vremea în prima lună de vară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai…

4 ore ago

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie -…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

6 ore ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

7 ore ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

9 ore ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

11 ore ago