Doi angajati ai primariei, condamnati in afacerea „Liftul de la Directia Fiscala”

Doi angajați de la Biroul Tehnic al PMT plătesc pentru celebrul lift de la Direcția Fiscală. Aceștia au fost condamnați la opt luni de închisoare cu suspendare, dar vor face muncă în folosul public timp de o lună. Alături de ei a fost condamnat și patronul Biju SRL.

Sediul Direcției Fiscale a PMT a costat trei milioane de lei și a fost inaugurat în 2010. Ce n-a observat – sau s-a făcut că nu observă – nimeni până în 2013 este că în proiect era prevăzută și montarea unui lift. Acesta a costat 99.000 de lei și, în ciuda unui proces-verbal de recepție și punere în funcțiune, n-a fost niciodată instalat. După ce, în mai 2013, oficialii PMT au denunțat public lipsa ascensorului, acesta a apărut a doua zi în curtea instituției. Utilajul a fost în cele din urmă montat, chiar dacă „merge” cu un etaj mai puțin decât era prevăzut, deoarece, între timp, la ultimul nivel, în casa liftului s-a făcut un birou.

Reprezentanții IPJ Timiș au anunțat, la vremea respectivă, că a început urmărirea penală în cazul a trei angajați ai primăriei și administratorul firmei care ar fi trebuit să monteze liftul, acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. Surse din primărie spuneau, anul trecut, că Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale, Nicuşor Miuţ, fostul şef al Direcţiei Patrimoniu, şi Martin Staia, şeful Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse, cunoşteau povestea, dar, când ar fi trebuit să semneze hârtiile referitoare la lift, i-au aruncat în faţă pe „fraieri”. Bodo, Miuţ şi Staia ar fi semnat, în 2011, un proces-verbal prin care Direcţia Patrimoniu preda direcţiei conduse de Bodo clădirea, deși ştiau că nu fusese montat liftul.

Primele sentințe în acest caz au apărut la un an de la declanșarea scandalului. „Doi angajați de la Biroul Tehnic și patronul SC Biju SRL, care a lucrat la celebrul lift, au primit câte opt luni cu suspendare. O lună trebuie să facă muncă în folosul public, fie la Inspectoratul Școlar Timiș, fie la Horticultura”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia. Acesta nu a putut preciza dacă sentința este definitivă și nici nu a vrut să-i nominalizeze pe cei doi angajați ai PMT. „În momentul în care au fost condamnați, pierd calitatea de funcționari publici și nu mai pot lucra în primărie”, a mai spus Stoia.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

16 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

53 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago