Categories: Klaus Vaterland

Fantoma USL la ACS Poli

Când era coleg de alianță cu pesedistul Titu Bojin în struțo-cămila numită USL, primarul liberal Nicolae Robu găsea că la cea mai Poli dintre Poli din toate timpurile lucrurile merg fructuos, pe căi nebănuite de progres. Apoi a început să se vadă retrogradarea și morcovul din fundurile amândurora, motiv numai bun de revoluție în clubul municipal ACS Poli Timișoara. Pentru aplauze a fost adus președinte Ioan Timofte, iar antrenor, „legenda” Dan Alexa. În spatele acestei reconstrucții au apărut însă tot mai vizibile cozile de la secera și ciocanul cu care Titu Bojin mai deținea controlul în clubul „ctitorit” peste decenii de primarul Nicolae Robu. Din tăierea în carne vie anunțată de Ioan Timofte n-a mai rămas decât o banală rotire a cadrelor. S-a prăpădit USL, iar liberalul Robu și-a dat drumul la gură, anunțând că așa nu se mai poate, că organigrama clubului e stufoasă, ca și cum nu dumnealui a fost omul care a contrasemnat tot ce-a fost bun și rău la Poli.

Fără să duhnească a piftie cu foi de dafin, boia și căței de usturoi, Titu Bojin a dat și dumnealui din cap că „da, așa este”, clubul e prea stufos și că se vor lua măsuri. Ca în bancul cu croitorul, măsurile au fost luate joi seară după runde nenumărate de negocieri între cei doi „corifei” ai fotbalului timișorean. Pentru cracul stâng al salopetei lui Titu Bojin, măsura a fost una firească: Velcea rămâne în club chiar dacă l-a dat în judecată pentru reducerea salariului. E adevărat, pe o leafă și o funcție mai subțiri, dar musai că omul să fie acolo, să priceapă ce se întâmplă când va fi chemat să „sifoneze”. Un domn Maier, rubedenia pesedistului Grindeanu, mediocru arbitru și organizator de competiții la Recaș, a ajuns președinte al consiliului director, fără leafă în acte, lucru care chiar nu mai contează. Un alt pesedist cu balonul rotund este dl Bungău „șutul său”, care pe o listă obținută de deBanat.ro apare inițial cu un salariu de 3.500 lei, egal cu al managerului Ioan Timofte, semn că paritatea politică trebuia să se respecte, ‘tu-i mama mă-sii de treabă.

Când presa vorbea de nevoia de restructurare a fotbalului pe bani publici nu se referea neapărat și numai la Petre Mușat cu fii-su, la profesorul Jackie Ionescu sau la vreun antrenor de la centrul de copii și juniori. Buba cea urât mirositoare venea din clica politică de la acest club, iar pentru asta nu există leac și nici limită în ipocrizia unor demnitari cu răspundere. Ce a înțeles Titu Bojin din reconstrucția la ACS Poli? Prima chestie a fost să-i ceară demisia lui Alexa și Timofte. OK, discutabil. Apoi cere un organism mai suplu la club, dar negociază la sânge, ba chiar amenință cu retragerea sprijinului financiar, pentru a-și menține în club toate „urechile” și „ochii” necesare unui „tată de județ”.

Îl avem pe Timofte al lui Robu? „Foarte bine, rămâne și Bungău.” E Florențiu Staicu de la Politehnică? Senzațional. „Velcea e omul potrivit la locul potrivit”, ba și Maier, și Dobra, ca să aibă și Robu motiv să mai bage unul. Știți care e paradoxul în toate porcăriile astea? Că e bine și așa, că s-a ajuns la un compromis ca lucrurile să meargă mai departe, să nu se blocheze când ți-e lumea mai dragă în majorități de consiliu și alte treburi fără nicio legătură cu fotbalul. Din această cauză nu vor politicienii un acționariat privat. Bun, nici nu l-am avea momentan printre calicii de afaceriști timișoreni, dar oamenii ăștia din administrație au declarat sus și tare că ei nu dau nimic la privat, că vor ca totul să moară de mâna lor, ce mama dracului!

Așa s-a ajuns la anomalii precum salariul unui preparator fizic (spaniolul Jorge Alvares) mai mare decât al antrenorului Alexa. Numai la noi un angajat cu rang de secund poate lua de aproape patru ori leafa managerului Timofte. Iar dacă un jucător care să te ajute în teren îți cere 5.000 de euro, ne vom face cruci cu degetele de la picioare, cum că Satana mănâncă banul amărâtului de contribuabil timișorean. În rest, nicio problemă că alți cinci trepăduși politici toacă aiurea aceeași sumă de bani pentru confortul decizional al unor prim-secretari de județ ori de municipiu. Asta este reconstrucția ce-a rămas din promisiunea lui Tim. În mod normal, mi-aș dori ca Ioan Timofte să-și dea demisia în semn de protest pentru toată această mizerie politică. Pe de altă parte, de ce să-i facă pe plac lui Titu Bojin?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

56 de minute ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

O oră ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

2 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

3 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

3 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

6 ore ago