Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de ouă cu castraveți se prepară în satele din Banat și Crișana de la finalul secolului 19.
Ingrediente:
• castraveți
• unt
• pătrunjel
• ceapă
• făină Gold Maya
• ouă
• lapte sau smântană
• sare
• piper
Mod de preparare
Se taie castraveții bucățele de grosimea unui deget, se pun în tigaie cu unt, pătrunjel și cu ceapă tăiată mărunt, apoi se presară puțină făină Gold Maya (cât se poate lua cu 2-3 degete). Se udă castraveții cu puțină apă cu sare si cu piper. Dupa ce s-au fiert castraveții, se adaugă ouăle fierte, tăiate în patru, și se toarnă lapte ori smântână deasupra. Se lasă la fiert încă puțin, până clocotesc, apoi se aranjează pe farfurie.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…