Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de ouă cu castraveți se prepară în satele din Banat și Crișana de la finalul secolului 19.
Ingrediente:
• castraveți
• unt
• pătrunjel
• ceapă
• făină Gold Maya
• ouă
• lapte sau smântană
• sare
• piper
Mod de preparare
Se taie castraveții bucățele de grosimea unui deget, se pun în tigaie cu unt, pătrunjel și cu ceapă tăiată mărunt, apoi se presară puțină făină Gold Maya (cât se poate lua cu 2-3 degete). Se udă castraveții cu puțină apă cu sare si cu piper. Dupa ce s-au fiert castraveții, se adaugă ouăle fierte, tăiate în patru, și se toarnă lapte ori smântână deasupra. Se lasă la fiert încă puțin, până clocotesc, apoi se aranjează pe farfurie.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Institutul de Studii Geopolitice al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit vineri, 5 decembrie,…
Și-au riscat viitorul pentru ceva produse dintr-un magazin. Pentru asta au dat și cu pumnul,…
Vineri, 5 decembrie, aproape de ora 11, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul…
Moţiunea de cenzură „România nu este de vânzare – fără progresişti la guvernare”, prin care…
Universitatea Politehnica Timișoara a cumpărat Casa Mühle, o clădire de o importantă valoare emoțională și…
Sâmbătă, de la ora 14.00, va avea loc un nou tur din seria “Descoperă-ți orașul!”,…