Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de ouă cu castraveți se prepară în satele din Banat și Crișana de la finalul secolului 19.
Ingrediente:
• castraveți
• unt
• pătrunjel
• ceapă
• făină Gold Maya
• ouă
• lapte sau smântană
• sare
• piper
Mod de preparare
Se taie castraveții bucățele de grosimea unui deget, se pun în tigaie cu unt, pătrunjel și cu ceapă tăiată mărunt, apoi se presară puțină făină Gold Maya (cât se poate lua cu 2-3 degete). Se udă castraveții cu puțină apă cu sare si cu piper. Dupa ce s-au fiert castraveții, se adaugă ouăle fierte, tăiate în patru, și se toarnă lapte ori smântână deasupra. Se lasă la fiert încă puțin, până clocotesc, apoi se aranjează pe farfurie.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…