Categories: Administratie

In sfarsit: primele trei garaje de pe strada Orion sunt pregatite de demolare

Spre fericirea primarului Nicolae Robu, primele trei garaje de pe strada Orion au fost demolate de proprietari. În zonă e în plină desfășurare o lucrare de asfaltare și extindere a șoselei, care însă nu poate înainta tocmai din cauza garajelor.

Garajele de pe strada Orion îi scot peri albi primarului Nicolae Robu. În zonă sunt mai multe astfel de construcții, ridicate cu toate actele în regulă, pe terenul municipalității. În contracte există însă o clauză conform căreia, dacă primăria are nevoie de acel teren pentru lucrări de interes public, proprietarii garajelor se obligă să le demoleze imediat. După începerea reabilitării străzii Orion, oamenii nu s-au prea înghesuit să elibereze zona, deși au fost notificați de primărie. După aproape două luni când au fost somați și mai multe lamentări publice ale primarului Nicolae Robu, proprietarii de garaje au reacționat în sfârșit.

„Când am fost în vizită luni pe strada Orion, am avut bucuria să văd că cetăţenii au început să-şi desfiinţeze garajele singuri. Eu doresc să înţeleagă toţi lucrul acesta. Deocamdată sunt trei garaje eliberate. S-au luat uşile şi oamenii aşteaptă să le demolăm noi, pentru că şi demolarea i-ar costa. Vom interveni noi, nu-i nicio problemă. Îi rog şi pe ceilalţi să înţeleagă că ce se face acolo este ceva care va fi în interesul lor şi al multor altor timişoreni. Nu facem nimic pentru noi, cei care deţinem funcţii”, a declarat, marți, Nicolae Robu. Foarte optimist, acesta susține că în câteva săptămâni va fi gata întreaga lucrare. „Veţi vedea ce număr de locuri de parcare vor fi create şi câţi arbori vor fi plantaţi pe toată lungimea străzii, din trei în trei metri sau din patru în patru metri, cum vor spune specialiştii”, a conchis primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago