O firma din Constanta, apropiata de Radu Mazare, va aduna gunoaiele din Timis

O firmă din Constanța, a unui apropiat al lui Radu Mazăre, se va ocupa, în următorii 12 ani, de strângerea gunoaielor din Timiș. Consilierii județeni au aprobat miercuri contractul cu Polaris M Holding, care va primi circa 12 milioane de lei pentru această activitate. Opoziția s-a abținut de la vot.

Consilierii județeni au aprobat miercuri, nu fără scandal, contractul de gestiune prin concesiune a activităţilor de operare a staţiei de transfer Timişoara şi a centrelor de colectare de la Jimbolia, Deta şi Făget, respectiv transportul deşeurilor de la aceste staţii către deponeul ecologic de la Ghizela. Societatea care a câştigat este SC Polaris M Holding SRL din Constanţa. Acesta prevede că redevența pentru colectarea deșeurilor nu poate fi sub 805.632 de lei pe an, plus TVA. Plata s-ar face lunar, timp de 12 ani. Acest lucru înseamnă că taxa pe tonă este de 82,77 lei fără TVA.

„Cred că subiectul este foarte important și e nevoie de o analiză. Eu v-aș propune ca acest document să fie în analiza comisiilor, nu așa, pe picior”, a spus consilierul PDL Marius Martinescu. Ipoteza acestuia a fost susținută și de Marian Vasile, fostul vicepreședinte al CJ Timiș, care reclamă că nu i s-a oferit timpul necesar pentru a studia contractul. Titu Bojin le-a replicat că s-au trezit prea târziu, având în vedere că se discută pe acest subiect încă de anul trecut. „A fost o discuție lungă în plen. Proiectul dezbătut a fost pus în achiziție publică de anul trecut, a fost aprobat de noi, în condiții normale, am aprobat condițiile de susținere a licitației, de contract, de achiziție. Nu era normal să mai discutăm atât”, a spus președintele CJ. Contractul a fost, în cele din urmă, aprobat, deși opoziția s-a abținut de la vot.

SC Polaris M Holding SRL aparține deputatului PSD Eduard Martin, un apropiat al primarului Radu Mazăre. „Nu știu despre ce PSD-iști vorbiți. E vorba de o firmă Polaris, nu știu cine sunt patroni”, a declarat Bojin. Firma Polaris M Holding SRL este deținută de Eduard Martin, care a preluat pachetul de acțiuni de la tatăl său, Gheorghe Martin, fost prefect de Constanța în mandatul de premier al lui Adrian Năstase. Polaris M Holding şi-a început afacerile în Constanţa, iar până acum își extinsese afacerile la Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia sau Alba Iulia, dar și în județul Teleorman, unde are un contract de aproape 159 de milioane de lei.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago