Plantati de cateva luni, zeci de copaci de pe Aleea Azurului s-au uscat deja! / FOTO

Câteva zeci de copaci plantați, în primăvară, pe străzile Martir Nagy Eugen și Aleea Azurului s-au uscat deja. O parte dintre ei erau mesteceni, care ar fi trebuit să atingă înălțimi de șase metri! Primarul Nicolae Robu nu are o explicație, dar susține că e a doua oară când arborii se usucă, în exact aceleași locuri.

În toamna anului trecut, pe Aleea Azurului au fost tăiați mai mulți arbori. Nemulțumită, Elena Doandeș, care locuiește pe această stradă, a reclamat situația la Protecția Mediului, de unde i s-a comunicat că ar fi trebuit tăiați doar doi copaci. „Pe parcursul executării lucrărilor de construcții se vor tăia doi arbori și de vor planta 65 de copaci; nu vor fi diminuate spațiile verzi”, scria, negru pe alb, în răspunsul de la Protecția Mediului. Anterior, alți copaci fuseseră puși la pământ pe strada paralelă, Aleea Martir Nagy Eugen, fostă Farului. Totuși, după intervenția femeii, nu s-au mai tăiat alți arbori pe Aleea Azurului.

În luna aprilie, lucrările de amenajare de pe Aleea Azurului, în valoare de peste 400.000 de lei, au fost finalizate și au inclus și plantarea a 47 de mesteceni și tei. Arborii erau puși foarte aproape de blocuri, dar primarul Nicolae Robu susținea că nu vor fi probleme. „Toate coroanele vor fi crescute controlat. Mestecenii aceștia vor ajunge să aibă șase metri înălțime”, explica edilul. La mai puțin de patru luni de atunci însă, copacii de pe cele două străduțe sunt buni de… pus pe foc! Culmea este că, din aprilie încoace, pe Aleea Azurului, este a doua oară când copăceii mor.

Primarul Nicolae Robu nu are o explicație clară, dar consideră situația destul de ciudată. „E greu de înţeles cum numai în faţa celor care au protestat împotriva tăierilor de arbori din zonă se usucă pentru a doua oară ce plantăm… Aceeaşi firmă plantează acelaşi tip de arbori în multe locuri din oraş şi nu se usucă nicunde. Aici, exact unde au fost protestatarii, se usucă pentru a doua oară. Nu acuz pe nimeni, pot doar să constat. Am plantat 3.672 de copaci, se mai întâmplă să se usuce, dar e suspect că sunt aşa de mulţi pe o porţiune restrânsă”, susține edilul. Conform aceleiași surse, s-au făcut unele teste, dar nu s-a ajuns la o concluzie care să stea în picioare. „Nu vreau să preiau suspiciunile altora, cum că li se pune ceva la rădăcină, n-am nicio dovadă. Nu s-a sesizat să fie solul contaminat. Prima dată s-a considerat că asta este, se mai întâmplă, dar se usucă pentru a doua oară. Sunt destul de mulţi uscaţi. La toamnă vom planta alţii pe Aleea Azurului, acum nu este sezon de plantări”, a conchis Robu. (sursa foto: Cristian Bratu)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago