Categories: Politica

Robu il contrazice din nou pe Bojin: N-am facut niciun armistitiu

Titu Bojin, președintele PSD Timiș, declara joi că jocurile de-a șoarecele și pisica între el și Nicolae Robu vor înceta, măcar pentru viitorul apropiat. Primarul Nicolae Robu pare să aibă însă alte planuri și spune că între PNL și PSD nu s-a făcut nicio înțelegere.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a afirmat că s-a întâlnit recent cu primarul Nicolae Robu și că ar fi încheiat un „armistițiu de cinci luni”, perioadă în care să se ocupe doar de administrarea orașului. Nicolae Robu spune însă că lucrurile nu stau chiar așa. „Nu am semnat niciun acord nici de armistițiu între PNL și PSD, nici între Titu Bojin și Nicolae Robu. Am avut o discuție amiabilă în care am discutat deschis diverse probleme și în care, la un moment dat, am spus, atât eu, cât și Titu Bojin, faptul că în momentul de față niciunul din partidele noastre nu are la nivelul CL o majoritate cu care să își poată asuma decizii. Totul este la limită și este posibil ca într-o ședință să se poată poziționa 14 dintre consilierii locali într-un fel și la ședința următoare aceiași 14 să se poziționeze altfel. Nu ne putem juca de-a schimbarea viceprimarilor sau de a lua alte decizii care ar fi foarte fragile, labile. Dar a conștientiza acest lucru nu înseamnă a semna un armistițiu”, a declarat Robu.

Mai mult, acesta spune că nu este convins că în locul lui Florică Bîrsășteanu, la CL, va veni un alt social-democrat. Bîrsășteanu a devenit deputat al Colegiului 3, iar următorul pe listă în locul său, din partea PSD, este Daniel Idolu. Situația este însă mai complicată, pentru că Bîrsășteanu a candidat pe listele USL, iar pentru numirea în funcție a lui Idolu ar putea să fie nevoie și de semnătura lui Robu, ca fost copreședinte al USL. „Nu am făcut nicio negociere în acest sens. Eu m-am adresat Autorității Electorale Permanente, pentru a afla cum trebuie să procedăm legal. Dacă răspunsul va fi că semnează doar președintele partidului PSD, nu vom boicota. Dacă răspunsul spune că decizia este una și a PNL, nu vă pot spune de acum care va fi punctul meu de vedere”, a afirmat Nicolae Robu. Edilul așteaptă decizia AEP, dar știe că în locul lui Bîrsășteanu ar putea să ajungă și liberalul Iulius Jugănaru.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago