Categories: Economic

Sannicolau Mare ar putea avea un spa ultramodern

În toamna acestui an, la Sânnicolau Mare va începe o sesiune de explorări pentru identificarea unor resurse naturale noi: gaz, petrol, ape termale. Dacă lucrurile merg bine, orașul ar putea deveni interesant pentru un investitor care să construiască un spa modern, după modelul celor care au împânzit Ungaria.

Orașul Sânnicolau Mare este situat pe o bogăție naturală care stă încă neexploatată. Specialiștii susțin că resursele sunt imense și că asta ar putea propulsa România într-un alt plan al independenței energetice. Locuitorii din Sânnicolau Mare plătesc deja facturi foarte mici la întreținere, de cel mult 200 de lei pe lună iarna, gazul venind direct de la sonda din Șandra. „Dacă la toamnă se vor găsi resurse naturale noi, orașul, dar și alte comunități din zonă, ar putea deveni independente energetic. De asemenea, am putea avea un spa propriu, ultramodern, asta dacă un investitor serios va înțelege ce profituri ar putea obține investind în realizarea unui spațiu de relaxare care ar scurta drumul românilor spre tratamente cu ape termale, drum ce merge acum până în Ungaria”, spune primarul Dănuț Groza. Dacă la toate acestea s-ar adăuga și energia verde, atât de bine cotată la nivel mondial, specialiștii sunt de părere că, în acel moment, costurile comunității ar merge spre valori atât de mici, că nu pot fi încă apreciate. Totul depinde acum de rezultatele explorărilor programate în următoarele luni.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

5 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

14 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago