Categories: Administratie

Timisoara nu e „campus manastiresc”, asa ca degeaba reclamati galagia din cluburi!

Zgomotul produs de cluburile din zona stadionului s-au „auzit” și în ultimul plen al CL, dar veștile pentru timișorenii deranjați nu sunt prea bune. Primarul Nicolae Robu spune că Timișoara nu este „campus monastiresc” și, deci, cluburile nu pot fi închise, chiar dacă provoacă disconfort în două cartiere.

În vara anului trecut, viceprimarul Traian Stoia a semnat pentru suspendarea activităţii a patru cluburi din Timişoara. Acestea urma să fie închise pentru 30 de zile, din cauza gălăgiei produse, reclamate de oamenii care locuiau în apropierea lor. Măsura a fost luată în timp ce primarul Nicolae Robu era în concediu și a fost în vigoare doar câteva zile. Edilul șef a anulat decizia, spunând că nu se impun sancțiuni atât de drastice. „Într-un oraş, fiecare ajunge să fie deranja ba de un aspect, ba de altul. Unii s-ar putea plânge mâine că îi deranjează clopotele catedralei şi vor cere să nu mai bată clopotele, că nu pot dormi”, spunea Robu.

În plenul de vineri al CL, Bogdan Herzog (PNȚCD) i-a spus primarului că a primit o mulțime de sesizări din partea celor care locuiesc în zona Sudului – Girocului. Țărănistul susține că oamenii se plâng de muzica de la No Name și Heaven, care se aude până pe Calea Girocului, și a cerut să fie luate măsuri. Primarul spune însă că mai mult decât niște amenzi date de Poliția Locală nu se poate și nici vorbă să ia în considerare închiderea, fie și temporară, a acestora. „Poliţia trebuie să-i controleze şi să-i oblige să reducă nivelul sonor. Nu trebuie să ajungem cum s-a mai întâmplat şi să închidem imediat cluburile. Trebuie să înţelegem că trăim într-un oraş cu foarte mult tineret, care are nevoie şi de cluburi. Urbea noastră nu este campus monastiresc, ci este o localitate cu viaţă, care trebuie să aibă inclusiv cluburi. Proprietarii şi administratorii acestora trebuie însă să respecte legea. Dacă nu-şi iau măsuri de izolare fonică corespunzătoare, atunci trebuie să reducă volumul sonor, astfel încât să nu perturbe trăirea în zonă”, a spus Robu.

Cât de perturbată este „trăirea în zonă” rezultă din postarea de pe Facebook a unui timișorean revoltat. „Locuiesc (…) după parcul Pădurice. Azi-noapte, pe la 3, încă mai auzeam muzica de la discoteca No name. (…) Cine mama dracului stă în spatele acestei afaceri de-și permite să deranjeze până la ora 4 dimineața, două cartiere (Soarelui și Girocului) și, mai cu seamă, sutele de bolnavi de la Spitalul Județean? Ce pile are/au proprietarul/proprietarii acestui local la Poliția Comunitară, la Poliția Municipală, din moment ce nu iau în seamă nici măcar suferința bolnavilor de la spital?”, a notat omul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

9 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago