Categories: InvatamantUltima ora

Universitatea „Mihai Eminescu”, fosta pepiniera de PSD-isti, inchisa de guvern

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, să închidă patru universități, dar și 136 de programe de studiu de la universități din toată țara. Decizia nu afectează studenții deja înscriși, ci va intra în vigoare în anul universitar 2014/2015. Pe lista celor patru se află și Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara, în trecut o adevărată „feudă” pentru PSD.

Patru universităţi vor fi închise, după ce s-a constatat că acestea nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu. Acestea sunt Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti şi Universitatea „Mihail Kogălniceanu” Iaşi. Decizia a fost luată miercuri în ședința de guvern. „Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate”, a declarat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, pentru Realitatea TV. Conform oficialului, universitățile respective nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere, cu începere din anul universitar 2014/2015. Studenţii care urmează deja cursurile nu vor fi afectaţi de această decizie. În total, guvernul a decis intrarea în lichidare a 136 de programe de studiu de la diverse universități, alte trei instituții de învățământ superior urmând să intre într-un program de monitorizare.

Universitatea „Mihai Eminescu” a fost înființată în 1992, fiind acreditată în 2005. Instituția a fost, în trecut, o adevărată pepinieră de cadre pentru PSD. De altfel, lideri ai acestui partid au ajutat-o de multe ori să obțină acreditare de la ministerul de resort, chiar și în condițiile în care nu îndeplinea unele criterii. Dintre aceștia se evidențiază deputatul Petru Andea, membru al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Aici și-a terminat studiile și fostul președinte PSD-ist al CJ Timiș, Dan Ioan Șipoș. După ce a fost debarcat din fruntea CJT, Șipoș a fost numit decan la una din facultățile universității. Student, concomitent cu cei doi fii ai său, a fost la „Eminescu” și Eugen Milutinovici, fost secretar executiv al PSD Timiș, acum retras în afaceri. Un alt absolvent al universității este Marcel Miclău, un alt vechi lider al social-democraților timișeni și viitor șef al AJOFM Timiș. În conducerea universității s-a aflat, ani la rând, șeful Curții de Conturi Timiș, Ionel Ștefan.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

10 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago