Categories: Ziaristu' de terasă

Aoleu, manca-ti-as, ne lasa balaoachesii fara parangheliile de vara!

Pe bune, făr’ la mișto, dar cea mai nasoală știre a săptămânii n-a fost aceea că România a intrat în recesiune economică. Chiar de-o fi intrat, dar a venit Victor Viorel, zis și Munchausen, și ne-a spus că totul e OK, minusul e de fapt plus și doar am redus viteza de la 130 km/h la 100 km/h. Ceea ce zău că nu-i rău, atâta timp cât ne îndreptăm spre prăpastie. Poate că, scăzând viteza, nu ajungem în hău până în toamnă, când s-ar putea să schimbăm șoferul, lucru mult mai dezirabil. Nici măcar moartea lui Robin Williams nu aș considera-o cea mai tristă știre. Se pare că marele actor nu mai dorea să se lupte cu o boală grea, hotărându-și singur destinul. Și nu cred că e treaba psihanaliștilor de trei parale să-și dea mult cu părerea despre gestul său. Nu m-a îngrijorat foarte mult nici măcar faptul că săritul de pe fix purtător de cuvânt al lui Ponta, Mirel Palada, a amenințat că-i pune la rotisor pe toți ziariștii care nu fac precum el. Adică să dezmierde bucile lui Ponta, mai ceva ca Gâdea cu cele ale Felix.

Dar, zău așa, amenințarea nu știu cărui bulibașă că de la anul nu vor mai face paranghelii în centrul Timișoarei m-a indispus amarnic. Păi cine ne mai întoarce orașul cu capul în sus vara? (Evident, în afara șantierelor!). Unde mai vedem mașini de sute de mii de euro cu numere de „Jărmania”, țoale de mii de euro luate de la Paris (mânca-ți-aș!)? Când îl mai auzim în direct pe Guță și Minune, Salam și Fermecătorul, în afară de emisiunile lui Capatos sau mai știu eu cine? Cine le mai aruncă polițiștilor câte-o ciozvârtă pentru a avea grijă ca paranghelia să funcționeze „pe sistem”?

Deja mă simt discriminat că acești „discriminați” nu vor să ne mai onoreze cu spectacolele alea grotești. Ca să nu mai spun că nu mai putem vedea și auzi în direct adevărate „povești de succes”. Adică oameni fără școală, fără meserie, fără nimic, să ajungă putred de bogați în numai câteva luni – hai, ani! – și nu oriunde, ci în „Jărmania”. Numai și numai din muncă cinstită! O știu și procurorii, și polițiștii, și Fiscul, care n-au găsit niciodată nici cea mai mică problemă în aceste îmbogățiri peste noapte. Deci, destule motive ca să fiu trist pe acest protest al bulibașelor.

Și zău așa, orice ar spune unii, la supărarea balaoacheșilor și-a adus o bună contribuție și primarul Nicolae Robu. Care, de pe plajă din Ibiza, i-a amenințat cu amenzile. Și cum drac’ să nu te simți discriminat când primarul n-are altă grijă în concediu, decât parangheliile de vară, intrate deja în tradiția timișoreană? Poate ar trebui să organizăm un miting, un protest, ca să-i facem pe țigani să se răzgândească. Ceva de genul „plimbare pașnică” pe Loga, Mihai Viteazul și Parcul Rozelor. Ce ziceți, se bagă Gâdea, Badea sau Grapini? Se bagă, doar acum sunt cei mai buni prieteni ai lui Bercea Mondial, Izaura, Televizor sau Mercedesa. Și-o băgăm și p-aia că Băsescu e de vină!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

9 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

10 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago