Categories: Invatamant

Din motive de… vechime, reabilitarea cladirii Liceului „Moisil” de pe str. Doja e oprita

Lucrările de reabilitare de la corpul de clădire al Liceului „Grigore Moisil”, de pe strada Gh. Doja, sunt momentan oprite. Cu tot optimismul afișat în primavară de reprezentanții primăriei, problemele găsite la imobil sunt prea mari pentru a fi depășite până la 15 septembrie.

Contractul de reabilitare pentru corpul de clădire de pe strada Gh. Doja 27-29 a fost semnat la începutul lunii martie, când au început și lucrările. Acestea presupun amenajarea a 19 săli de clasă pentru învățământul primar, o sală de sport, spații pentru afterschool și o sală multimedia și de informatică. Valoarea totală a contractului este de 1,95 milioane de lei, termenul de execuție fiind de nouă luni. „Vom încerca, în urma discuțiilor cu firma constructoare, să finalizăm proiectul înainte de 15 septembrie, astfel încât la Liceul «Grigore Moisil» să fie cursuri numai de dimineață, într-un singur schimb”, spunea viceprimarul Dan Diaconu, imediat după semnarea contractului.

Lucrurile n-au mers însă așa cum ar fi dorit primăria, astfel că, în prezent, totul este oprit. „Au fost executate lucrări de consolidare, lucrări de turnare a plăcii de beton şi lucrări la subsol. Din păcate, pentru două săptămâni a trebuit să întrerupem lucrările, pentru unele detalii de reproiectare care au apărut odată cu decopertarea diverselor elemente. Sunt detalii de execuţie la nivelul consolidării unor stâlpi, la nivelul subsolului şi al peretelui dinspre curte”, explică Diaconu. Acesta spune că șantierul se va încheia anul acesta, probabil în termenul prevăzut, adică până în luna noiembrie. „Nu pot să promit că va fi gata în 15 septembrie. E o casă foarte, foarte veche, în care, după ce am început şantierul, am întâlnit mult mai multe probleme decât ne aşteptam. Cu siguranţă o vom da în folosinţă anul acesta”, a mai spus viceprimarul. Lucrarea este executată de Drufec Cons CF, al cărei principal obiect de activitate este amenajarea de spații verzi și locuri de joacă.. (sursa foto: www.panoramio.com)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago