Categories: SocialUltima ora

Cod rosu de inundatii pana sambata dupa-amiaza! / FOTO

Noapte grea pentru locuitorii din Denta, dar și pentru angajații ISU și oficialități. Avertizarea hidrologică cod roșu pe râurile din bazinele Moravița și Bârzava este valabilă până sâmbătă, la ora 16. La Denta, apele Bârzavei au depășit deja nivelul digului.

Cele mai mari probleme sunt acum la Denta și în Rovinița Mare, unde Bârzava şi afluenţii săi au inundat terenul viran şi grădinile oamenilor. În Denta, Bârzava a depăşit nivelul digului pe o suprafaţă de aproximativ 300m, inundând terenul viran, străzile comunei şi 11 gospodării. Peste 150 de militari, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră transportă saci de nisip pentru a înălța digul. Comitetul local pentru situaţii de urgenţă este pregătit pentru evacuarea oamenilor. La Roviniţa Mare, nivelul râului Bârzava este stabil, însă un afluent al său a depăşit nivelul digului de beton şi a inundat șapte grădini şi trei curți. DJ 588A este impracticabil pe o suprafaţă de 200 metri. Pompierii militari şi jandarmii consolidează digul cu saci de nisip.

În Gătaia, localitate greu încercată în ultimele zile, nivelul Bârzavei este în scădere. Oamenii s-au întors la locuinţele lor, curentul electric a fost conectat şi nu se mai înregistrează probleme. Se acţionează în continuare cu motopompele ISU Timiş şi cele ale centrului regional şi transfrontalier pentru prevenirea inundaţiilor în vederea îndepărtării apei de pe străzi şi de pe terenurile virane. A fost refăcut, de asemenea, terasamentul pe tronsonul de cale ferată dintre localităţile Gătaia şi Voiteg, circulația trenurilor fiind reluată.

Angajații ISU sunt pregătiți să intervină, inclusive cei din turele libere fiind în stand by, în caz că situația se agravează. „Se acționează, de asemenea, pentru degajarea drumurilor pe care se circulă cu dificultate, decolmatarea fântânilor, scoaterea apei și a mâlului din curțile oamenilor, precum și pentru înlăturarea aluviunilor”, spune Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago