Oficial, de la Politia Locala: Heaven si No Name nu deranjeaza!

Nici vorbă de bași care să zguduie toată zona Soarelui-Girocului, în nopțile calde de vară! La această concluzie a ajuns Poliția Locală, care susține oficial că nivelul de zgomot se încadrează în limitele normale și că oricum nu e treaba ei să se ocupe de acest subiect. Timișorenii care scriu pe rețelele de socializare că sunt exasperați sau interpelează consilierii locali au, probabil, probleme cu auzul…

În plenul CL de la mijlocul lunii iulie, țărănistul Bogdan Herzog l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu, spunându-i că a primit sesizări din partea timișorenilor care locuiesc în zona Sudului – Girocului. Oamenii se plâng de muzica de la No Name și Heaven, care se aude până pe Calea Girocului, și a cerut să fie luate măsuri. Robu i-a răspuns la vremea respectivă că mai mult decât niște amenzi date de Poliția Locală nu se poate. „Poliţia trebuie să-i controleze şi să-i oblige să reducă nivelul sonor. Nu trebuie să ajungem cum s-a mai întâmplat şi să închidem imediat cluburile. (…) Urbea noastră nu este campus monastiresc, ci este o localitate cu viaţă, care trebuie să aibă inclusiv cluburi”, spunea primarul.

Poliția Locală le-o taie însă scurt atât consilierului local, cât și primarului. În răspunsul adresat lui Herzog și semnat de directorul Dorel Cojan se spun, negru pe alb, că nu e zgomot și că Poliția Locală oricum nu poate decât să sesiseze… „autoritățile competente”! Adresa Poliției Locale are ca subiect interpelarea privind „folosirea aparaturii muzicale la intensitate mare de către clubulurile SC Elaine, cu denumirea Heaven, și SC Soldado, cu denumirea No Name, situate pe Bd. I. Bulbuca”. Lui Herzog i se spune că „în urma verificărilor commune efectuate în data de 12/13 iulie 2014, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Comisariatul Județean Timiș și reprezentanți ai Agenției Regionale pentru Protecția Mediului Timiș, nu s-a constatat folosirea aparaturii / instrumentelor musicale la intensitate mare, astfel încât să tulbure liniștea locuitorilor”! Mai mult decât atât, „vă comunicăm că în conformitate cu prevederile art. 9 lit. b din Legea 155/2010, Poliția Locală are ca atribuție «să sesizeze autoritățile și instituțiile publice competente în cazul nerespectării normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonică». Aspectele sesizate mai sus au fost transmise spre soluționare către Direcția de Sănătate Publică”.

Cu o săptămână înainte de „măsurătorile” făcute, un timișorean scria pe Facebook: „Locuiesc (…) după parcul Pădurice. Azi-noapte, pe la 3, încă mai auzeam muzica de la discoteca No name. (…) Cine mama dracului stă în spatele acestei afaceri de-și permite să deranjeze până la ora 4 dimineața, două cartiere (Soarelui și Girocului) și, mai cu seamă, sutele de bolnavi de la Spitalul Județean? Ce pile are/au proprietarul/proprietarii acestui local la Poliția Comunitară, la Poliția Municipală, din moment ce nu iau în seamă nici măcar suferința bolnavilor de la spital?”. El a făcut, la rândul lui, sesizare către Poliția Locală, care i-a răspuns în aceaași notă: nu e treaba noastră!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago