Categories: Administratie

Primaria face ordine pe lista de cereri pentru locuinte! Cea mai veche solicitare are… 24 de ani

Primăria Timișoara va centraliza solicitările de locuințe sociale și va actualiza lista în fiecare an.. În prezent sunt în jur de 6.000 de solicitări, pe diverse categorii, însă unele cereri datează chiar și din 1990. De anul viitor va exista o singură listă, iar cererile pot fi depuse începând din 21 august.

Conform proiectul de HCL votat în februarie 2014, pe „listele de priorităţi, întocmite pe categorii de persoane, care au solicitat atribuirea unei locuinţe din fondul locativ de stat al oraşului Timişoara” erau fix 6.078 de cazuri: tineri căsătoriți – 1.859, crescuți la casa copilului – 338, pensionari – 230, evacuați – 842 și cazuri sociale – 2.809. Cea mai veche solicitare existentă încă pe aceste liste datează din… 12 iunie 1990! La finele lunii iulie, primăria a repartizat 99 de apartamente într-un bloc de pe strada Polonă, cumpărat la o licitație. La vremea respectivă, primarul Nicolae Robu spunea că, până la finele anului, municipalitatea va face „curățenie” pe listele de locuințe sociale.

Începând din 2015, la PMT va exista o singură listă de priorităţi în vedere atribuirii locuinţelor din fondul locativ de stat şi sociale. A fost stabilit un set de criterii, care poate fi consultat aici. De acum încolo, lista de priorităţi se va stabili anual. Solicitanţii au obligaţia de a depune formularul de reactualizare a cererii de înscriere pe listele de priorităţi pentru anul viitor până la data de 15 noiembrie a anului în curs. Cererile de actualizare se pot depune la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 – Serviciul Relaţionare cu Cetăţenii, începând din 21 august. Cei care nu depun formularul de reactualizare a cererii vor fi excluşi de pe listă. În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de vechimea cererilor.

Chiar dacă pe listele unde există încă solicitări din 1990 se va face ordine, primarul Nicolae Robu nu le dă prea mari speranțe celor care visează o locuință de la primărie. „Le-am spus și acum oamenilor, spun întotdeauna acest lucru, problema locuinței trebuie să și-o rezolve fiecare în parte. Nu putem deveni un oraș asistențial. Primăria nu rezolvă problema locuinței pentru mii și mii de cetățeni. Cel puțin în Timișoara nu există o astfel de orientare. Cei care sunt valizi, care pot munci, care-și pot câștiga existența, trebuie să se ajute ei înșiși”, a declarat acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

11 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

14 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

14 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

15 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

15 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

15 ore ago