Primaria mai da niste milioane de lei subventie pentru Colterm

Plenuri pe bandă rulantă la CL Timișoara. Deși s-au întrunit ultima dată vineri, pe 1 august, consilierii locali se vor vedea și luni după-amiază, pentru a vota rectificarea de buget propusă de executiv. Colterm va primi șase milioane de lei, RATT, încă patru, și, foarte probabil, va urma o nouă rectificare.

Vineri, aleșii au solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pentru că nu apucaseră să-l studieze. Aceasta fusese introdus pe lista „suplimentarelor”, oricum fără anexe, și nici democrat-liberalii, nici social-democrații nu s-au arătat dispuși să discute despre rectificare. „În general sunt schimbări între capitole, cu o foarte ușoară creștere a veniturilor, doar în acele capitole în care execuția de casă depășește previziunea, chiar în luna iulie. Veniturile pe anumite capitol pentru execuția de casă din iulie sunt mai mari decât previzionările de la începutul anului. Suma în plus este relativ mică și cu siguranță vom mai avea o rectificare în septembrie”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

„Sunt treceri de sume la Direcția Tehnică de pe unele obiective de investiții către reparații… investiții care n-ar putea să cheltuie toată suma până la sfârșitul anului. De exemplu, inelul 4, unde au fost puși deoparte 10 milioane de lei, iar licitația va fi gata în octombrie. Sigur nu se vor cheltui. Mai sunt reglări la capitolul învățământ, treceri de la investiții la reparații. La grădinițele 22 și 22, ultimele pe care trebuie să le preluăm de la ISJ, au rămas sume care pot fi cheltuie anul acesta”, mai spune Diaconu. „S-au mai adăugat, dar nu suplimentar, ci din cota de la care au dreptul, șase milioane la Colterm pentru subvenție. Previziunea nu a fost făcută pe toată solicitarea Colterm. Totalul subvenției preconizate la începutul anului, teoretic, este de 60 de milioane de lei. Au avut bugetați 40 de milioane de lei. din care sunt cheltuiti toți, chiar dacă nu toți plătiți” a mai explicat viceprimarul. În rectificare mai sunt cuprinși patru milioane de lei pentru RATT, dar și bani pentru despăgubiri în zona juridică, pentru unele procese pierdute de municipalitate.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

21 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

42 de minute ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago