Categories: SocialUltima ora

Revolutionarii timisoreni acuza Antena 3 de practici securiste

O asociație de revoluționari din Timișoara, care s-a implicat în mod direct la acțiunile din iarna 2011-2012 împotriva lui Traian Băsescu și Guvernului PDL, condamnă atitudinea „securistă și cripto-comunistă” a Antenei 3. Revoluționarii sesizează CNA și SRI, dar și CSAT și DNA, pentru a lua măsuri împotriva practicilor Antenei 3 care ar conduce la anarhie.

Printr-o scrisoare deschisă, Asociația 16 Decembrie 1989 reclamă „situația extrem de periculoasă pe care atitudinea și acțiunea părtinitoare, revanșardă, manipulatoare, anarhist-provocatoare, cripto-comunistoidă și securistă în incitare a postului de televiziune Antena 3, o realizează cu preponderență în aceste ultime zile”, se arată în documentul semnat de președintele asociației, Liviu Băcana. Revoluționarii cer ca instituțiile statului, CNA și SRI în primul rând, dar și CSAT și DNA, să se sesizeze vizavi de aceste practici. „Atacul generalizat al Antenei 3 la cea de-a treia putere de stat, puterea judecătorească, este un atac ce incită la nerespectarea acesteia și, intrisec, la nerespectarea Constituției, prin aceasta a statului de drept și prin urmare această acțiune are toate atributele unei instigări la ANARHIE! Acest aspect este cu atât mai grav, cu cât la granițele României Mari se întâmplă azi evenimente ce pot să destabilizeze întreaga regiune și poate întreaga omenire!”, susțin revoluționarii.

Băcana afirmă că atitudinile sus-menționate sunt evidente cu precădere în cadrul emisunilor „Sinteza zilei” și „În gura presei”, realizate de Mihai Gâdea, respectiv Mircea Badea. El arată că este inadmisibil ca în spațiu public să apară mesaje care incită împotriva Justiției, așa cum au fost cele purtate pe tricou de „starurile” Antenei 3, ele neavând nimic în comun cu „libertatea presei”. „În 1989, noi ne-am luptat și pentru o astfel de libertate, cea a presei (…). Noi am luptat și militat constant pentru statul de drept și unul din principiile sale fundamentale – separația puterilor”, se mai arată în document. Revoluționarii nu-l uită nici pe premierul Victor Ponta, care a luat fățiș apărarea Antenei 3. „Domnul Victor Viorel Ponta ordona de exemplu închiderea OTV sau introducerea în ordonanța privind insolvența a unui articol ce viza Realitatea TV. Când, domnule Ponta, susțineați mass-media? Acum sau atunci?”, se întreabă Băcana. Asociația 16 Decembrie a participat activ la mișcările de stradă din iarna 2011-2012, care au avut un rol important în căderea Guvernului Ungureanu în primăvara anului 2012.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago