Categories: Administratie

S-a gasit un milion de lei pentru „cosmetizarea” dezastrului din Fabric / FOTO

În câteva săptămâni ar putea începe reparațiile la fațadele unor imobile din cartierul Fabric. Ultima rectificare bugetară, votată la începutul lunii august de consilierii locali, prevede un milion de lei în acest scop. Suma a fost solicitată de Direcția de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, deși primarul Nicolae Robu susținea că nu sunt bani pentru așa ceva.

Pe 1 august, viceprimarul Traian Stoia spunea că a solicitat, la rectificarea bugetară, un milion de lei pentru lucrări de reabilitare la clădiri din zona Fabric. „V-am prezentat o serie de clădiri care sunt în zona de protecţie a monumentelor istorice, arată jalnic (…) La rectificarea se va introduce suma de un milion de lei (…) Mă refer la clădirile care se află în proprietatea primăriei, pentru că trebuie să dăm exemplu că suntem buni proprietari. Noi îi amendăm pe ceilalţi că nu fac, dar noi n-am făcut ce trebuia (…) Acum se alocă un un milion de lei pentru reparaţii clădiri şi patru milioane în decembrie”, spunea Stoia.

Primarul Nicolae Robu afirma însă că nu sunt bani. „Trebuie să prioritizăm lucrurile şi să ne uităm la capacitatea pe care o avem. Mi-ar plăcea să aloc nu un milion, nu cinci milioane, ci cam vreo 50 de milioane – presupun că cel puţin atât ar fi necesar pentru a reabilita toate clădirile școlare, toate spitalele, clădirile instituțiilor culturale care aparțin municipalității (…) Nu se găsesc bani, eu aș fi de acord cu alocarea banilor dacă îi găsim, dar nu-i găsim”, declara liberalul.

Culmea este că suma chiar era prevăzută în rectificarea de buget! „Exista prevederea cu banii pentru clădirile din Fabric, nu s-a făcut prin amendament, a fost prinsă în proiect. Sunt alocați bani pentru reparații, chiar dacă veneau să spună unii și alții că nu sunt bani. Deja am dat drumul la caietele de sarcini”, a declarat, vineri, Traian Stoia. „În baza unei cereri din partea Direcției de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, s-a aprobat suma un milion de lei, pentru secțiunea bunuri și servicii. Obiectivele pentru care se vor cheltui banii vor fi stabilite de cei din direcție, prin referate pentru fiecare obiectiv. Nu s-au alocat cinci milioane de lei, pentru că nu se poate cheltui întreaga suma până la sfârșitul anului”, a explicat, la rândul lui, viceprimarul Dan Diaconu. Stoia spune că banii vor fi folosiți pentru reabilitarea fațadelor unor imobile aflate în proprietatea municipalității, unde au fost deja reparate acoperișurile. Social-democratul estimează că lucrările ar putea începe în aproximativ o lună.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago