Rămasă fără contract cu o firma de ecarisaj de mai bine de jumătate de an, Primăria Timișoara ia în considerare înființarea unui serviciu propriu de gestionare a problemei câinilor fără stăpân. Operațiunea este însă foarte complicată și presupune inclusiv angajarea unor oameni, lucru momentan imposibil.
Contractul primăriei cu firma de ecarisaj Danyflor a expirat la finele lunii februarie și, de atunci, câinii fără stăpân sunt o chestiune …. Viceprimarul Dan Diaconu spune că, pentru a se evita situațiile de acest gen, municipalitatea și-ar putea înființa un serviciu de ecarisaj. Momentan, este doar o idee, foarte greu de pus în practică de altfel. „Există două variante: una a scoaterii la licitaţie a serviciului de gestionare a populaţie canine, iar cea de-a doua este înfiinţarea unui serviciu public al primăriei. S-au pus plusuri şi minusuri pentru fiecare dintre ele şi urmează să luăm decizii asupra felului în care vom continua cu privire la acest serviciu. Noi putem să facem un adăpost sau să închiriem unul, dar toate aceste elemente trebuie analizate”, a declarat Diaconu.
Varianta înființării unui serviciu de ecarisaj este în discuție de câteva săptămâni la primărie. „Interesul municipalității este de a diminua numărul câinilor de pe domeniul public. O societate comercială sau un ONG nu au interes să fie mai puțini câini pe domeniul public, în condițiile în care ONG-urile, de exemplu, primesc fonduri din străinătate pentru a le întreține. Durează foarte mult să realizăm un serviciu public, pentru că numărul de angajați la o unitate administrativă este dat de numarul de locuitori. Ne trebuie și un adăpost, avem nevoie de autorizații pentru a putea funcționa, de la DSV, DSP și alte autorități… Am discutat cu colegii de la Personal, mi s-a spus că în momentul de față nu există posibilitatea de a angaja oameni”, ne-a declarat Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu.
Primarul Nicolae Robu spune că, momentan, ideea pe care se merge este delegarea serviciul către o firmă specializată. Preventiv, pentru cazul în care se va decide totuși înființarea unui serviciu de ecarisaj, contractul care va rezulta în urma licitației aflate în desfășurare ar putea fi de numai un an. „Am lăsat licitația să curgă, pentru că durează cam un an până poți să-ți înființezi un serviciu de ecarisaj. Mi s-a făcut o informare cu ce presupune înființarea unui serviciu propriu și este foarte complicat. În timp vom vedea dacă va fi mai bine, dar fapt este că n-a fost bine până acum. Licitația va fi lăsată, dar numai pentru un an”, a precizat edilul.
SCM Politehnica Timișoara joacă în avans, în Liga Națională de handbal, etapa a XI-a, cu…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…
Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…