Arhiva pentru eticheta: maidanezi

Liber la eutanasierea cainilor fara stapan la Timisoara! Primaria spune ca nu are alta solutie

Liber la eutanasierea cainilor fara stapan la Timisoara! Primaria spune ca nu are alta solutie

La Timișoara va începe, nu se știe exact de când, eutanasierea câinilor fără stăpân aflați în adăpostul societății de ecarisaj. Reprezentanții primăriei spun că legea nu mai permite ca bugetul local să suporte cheltuielile de întreținere pentru animale mai mult de 14 zile lucrătoare. În plus, adăpostul este la capacitate maximă. Singura soluție: adopția.

Ca sa nu mai stea cu maidanezii pe strazi, primaria ar putea avea propriii hingheri

Rămasă fără contract cu o firma de ecarisaj de mai bine de jumătate de an, Primăria Timișoara ia în considerare înființarea unui serviciu propriu de gestionare a problemei câinilor fără stăpân. Operațiunea este însă foarte complicată și presupune inclusiv angajarea unor oameni, lucru momentan imposibil.

Problema maidanezilor, rezolvata doar dupa ce se opreste „importul” de la sate

ONG-urile reclamă lipsa de implicare a primăriei în problema câinilor fără stăpân și faptul că întreaga responsabilitate va fi pasată, în noul contract, către firma care va câștiga licitația. Aceasta este concluzia dezbaterii publice organizate, miercuri la prânz, la primărie. S-a lăsat cu mulți nervi din partea câtorva iubitori de animale și fără vreo soluție clară.

Despre normalitatea de-a fi ucis de maidanezi in centrul unui oras european

O înfiorătoare tragedie era să se întâmple cu câteva zile înainte de Anul Nou. Un bărbat în puterea vârstei a fost atacat de o haită de câini maidanezi, mutilat în ultimul hal și doar intervenția unor alți oameni l-au salvat pe bărbat de o moarte îngrozitoare. Totul s-a întâmplat în orașul european Timișoara, lângă Gara de Nord, principala poartă feroviară de intrare în mereu fascinanta țară numită România.

Desi e impotriva, primaria e obligata sa inceapa eutanasierea cainilor

Decizia Curții Constituționale care a dat liber la eutanasiere dă peste cap strategia Primăriei Timișoara. Liderii administrației locale s-au declarat în repetate rânduri în favoarea sterilizării și a lăsării animalelor libere, însă acum aceasta nu mai este o opțiune. Municipalitatea nu-și poate permite să întrețină mai mult de cele 400 de animale aflate în adăpostul Danyflor.

Primaria plateste 13 lei pentru fiecare caine prins de hingheri

Aproape 1,8 milioane de lei va plăti, în 2013, Primăria Timișoara, pentru „managementul populației canine”. Acţiunile de hingherit şi de sterilizare a câinilor fără stăpân vor continua, iar primarul Nicolae Robu pare să se gândească și la eutanasiere, deși anunțase că nu se pune problema de așa ceva. Acum, urmează ca Facebook-ul să decidă.

Samartinean ii cere lui Robu sa treaca la fapte in cazul cainilor vagabonzi

Copilul de patru ani ucis zilele trecute de o haită de câini maidanezi într-un parc din Bucureşti a declanşat o isterie naţională în privinţa câinilor vagabonzi. Deputatul PDL de Timiş Cornel Sămărtinean îl sesizase pe vicepremierul Liviu Dragnea încă din mai asupra acestei probleme. El îi cere acum primarului Nicolae Robu să lase vorbele şi să treacă la acţiune.

Primarul si maidanezii

Primarul Nicolae Robu a încercat să ia taurul de coarne și să rezolve una din problemele spinoase ale Timișoarei, cea a câinilor comunitari. Fiindcă există o astfel de problemă, chiar dacă mulți o ignoră. Ajunge însă o singură dată să fii mușcat, tu sau copilul tău, de un câine pentru a o realiza. O simplă plimbare pe jos prin unele cartiere, mai ales dintre cele periferice, poate fi omologată drept sport extrem.

Top