Cum e să bei un pahar de vin auriu ca soarele și să privești, în același timp, de deasupra, viile în care s-au copt strugurii din care s-a născut? Răspunsul e unul singur: minunat. Așa a fost sâmbătă, la Cramele Recaș, unde au fost marcate două premiere: un brunch la înălțime, primul din vestul României, și lansarea unui vin licoros special.
O macara, 22 de oameni, multe centuri de siguranță, manete de catapultare și… o masă agățată. E simplu: conceptul Dinner in the Sky a ajuns, în premieră, și în zona Timișoarei, pentru a marca, la înălțime, ieșirea în lume a primului vin licoros produs la Cramele Recaș. Conacul Ambrozy, un Sauvignon Blanc auriu ca soarele de toamnă, e gata să-i înfrunte chiar și pe cei mai severi critici. Cei de la Cramele Recaș au ales să-și lanseze cel mai recent produs chiar deasupra propriilor vii, la zeci de metri deasupra pământului. Așa a ajuns pe dealurile Recașului, în premieră într-o podgorie, platforma „Dinner in the Sky”, grație cărora cei cărora le plac deopotrivă adrenalina și delicatesele culinare le pot îmbina într-un mod inedit. E unică în România și este a 30-a din lume, iar cei care au ocazia s-o încerce abia așteaptă s-o facă din nou. La cerere, ea poate fi adusă oriunde, câtă vreme vă permiteți financiar (o „urcare” e 200 de euro de persoană) și dispuneți de condițiile necesare pentru operarea în siguranță a macaralei și a „mesei” propriu-zise. Misiunea de a prezenta Conacul Ambrozy i-a revenit lui Stelian Ștefan, somelierul Cramelor Recaș, care n-a avut nicio emoție, de parcă ar face asta în fiecare zi. O face, de altfel, dar nu prins bine în hamuri de siguranță, în fața unor iubitori de vinuri strânși și ei în centuri, la fel ca piloții…
De o experiență similară au avut parte și 20 de timișeni norocoși, care au câștigat un concurs pe Facebook și cărora Cramele Recaș le-a- făcut un cadou neașteptat. Dincolo de noul vin, la Recaș se face, încet-încet, inventarul și e posibil ca, în acest an, unele sortimente să nu fie produse. „S-ar putea ca anumite branduri ale noastre să nu le facem. Recașul, dacă nu poate să producă un vin la calitatea consacrată, nu va produce. Au mai fost ani în care nu am produs Uberland, nu am produs anumite tipuri de Solo și așa mai departe. Dacă nu vom reuși în anul acesta să le maturăm, din cauza timpului care e destul de rece, până la nivelul de zahăr pe care ni-l dorim, nu vom produce, de exemplu, Uberland, probabil Shiraz, probabil chiar Solo Quinta. Asta depinde de ce putem face de acum încolo. Dacă ne va lipsi un sortiment de pe piață, este datorită respectului pentru consumatorii noștri”, spune Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaș. Conacul Ambrozy va putea fi găsit însă cu siguranță, din această toamnă, în magazinele din România, la prețul de aproximativ 100 de lei sticla. Pare mult, dar, în Franța, la aceeași calitate, am plăti cam triplu…
Invalid Displayed Gallery
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…
„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…
Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…
În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…