Categories: SocialUltima ora

Cosmin Tinta a invins din nou TVR in instanta

TVR a mai pierdut un proces la Timișoara. Studioul teritorial din orașul de pe Bega a fost nevoit să-l reîncadreze pe jurnalistul Cosmin Țîntă, căruia Curtea de Apel i-a dat dreptate în acțiunea intentată în vara lui 2013. Țîntă nu vrea să comenteze decizia justiției.

Cosmin Țîntă nu a fost niciodată un tip comod pentru șefii TVR Timișoara. Angajat de vreo 12 ani în televiziunea publică, a fost editor al Jurnalului de dimineață de la TVR1, prezentator al matinalului canalului public și, reîntors acasă, la Timișoara, moderator al mai multor emisiuni de administrație publică. În 2011, a fost sancționat de o comisie de disciplină a instituției, după ce sesizase conducerea studioului TVR Timișoara asupra unei relații de afaceri dintre un angajat și administrația locală. A contestat sancțiunea și, în 2012, a câștigat.

Pe 22 martie 2013, Țîntă a aflat că… de la 1 martie fusese dat afară din TVR și că avea preaviz datat 1 februarie. Jurnalistul a aflat acest lucru dimineața, când a ajuns la serviciu și i s-a spus că nu mai are voie să intre în instituție, fiindu-i anulată și cartela de acces. La momentul respectiv a fost chemată chiar și Poliția, pentru a calma spiritele. Șefii TVR au dat înapoi la momentul respectiv, dar, câteva luni mai târziu, lui Țîntă i-a fost încropită o nouă sancțiune, însoțită de desfacerea contractului de muncă. Jurnalistului i-au fost puse în cârcă nu mai puțin de patru „capete de acuzare”. Realizatorul TV a dat instituția în judecată. El cerea anularea deciziei de concediere, reîncadrarea pe postul deținut anterior și plata salariilor de la momentul concedierii până la reîncadrare. Dosarul a fost depus în iulie 2013, la Secția 1 Civilă a Tribunalului Timiș și, în martie 2014, a fost respins de instanță. În mai, Cosmin Țîntă a făcut recurs la Curtea de Apel. Pe august, această instanță „admite apelul reclamantului, schimbă în tot sentinţa civilă şi admite acţiunea. Cu cheltuieli de judecată în cuantum de .000 lei în primă instanță”.

Cosmin Țîntă a fost deja reangajat la TVR Timișoara, conform surselor noastre. Contactat, jurnalistul a refuzat categoric să facă orice comentariu legat de activitatea sa actuală sau de condițiile reintegrării pe post. „Nu comentez. Orice relaţionare cu presa se face prin intermediul Serviciului Comunicare, așa că de acolo trebuie să cereți detalii suplimentare. Există un regulament intern a cărui încălcare este considerată abatere disciplinară. Risc să fiu dat afară aproape instantaneu”, ne-a transmis Țîntă. Rămâne de văzut când va reveni acesta „pe sticlă”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

49 de minute ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

56 de minute ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

O oră ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

3 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

4 ore ago