Categories: EconomicUltima ora

„Ingerii galbeni”, mega-tepari cu bilete la ordin

Mare grijă cu cine vreți să faceți afaceri! Celebra firmă de tractări auto „Îngerii Galbeni”, specializată în sechestrarea mașinilor timișorenilor, s-a perfecționat și în țepuirea partenerilor. Site-ul de profil antițepari.ro. arată că „Îngerii” au adunat, în ultimii ani, 34 de incidente de plată majore cu bilete la ordin fără acoperire.

După SaifTim-ul fraților Cristescu și al PSD-istului Ovidiu Brânzan, o altă firmă timișoreană – pentru acuratețea informației, de fapt din Giarmata – specializată în dat țepe cu bilete la ordin fără acoperire este luată în colimator de cei care fac astfel de statistici. Este vorba de celebrii „Îngeri Galbeni”, care are ca obiect de activitate tractările auto. Firma este abonată la Centrala Incidențelor de Plată (CIP), instituție la care nicio firmă serioasă nu vrea să ajungă. Aceasta prezintă incidentele de plată aferente cecurilor și biletelor emise de firmele din România în ultimii șapte ani. Potrivit site-ului antitepari.ro, în evidența CIP, „Îngerii Galbeni” figurează cu nu mai puțin de 34 de incidente de plată majore cu bilete de ordin, în perioada 2007 – 2011. Totalul sumei refuzate la plată a fost de 170.046,63 lei.

Protecție de la prefectul Dogariu

Firma din Giarmata, ai cărei acționari sunt Răzvan Nedelcu și Simion Novac, a devenit cunoscută în ultimii ani, după ce angajații ei au sechestrat mai multe mașini ale timișorenilor, prin diverse parcări. Au fost cazuri când au fost ridicate mașini cu pasageri înăuntru, inclusiv copii, scandalizând un oraș întreg. De-a lungul timpului s-au făcut nenumărate speculații privindu-i pe cei care stau în spatele acestei firme care își permite să facă orice o taie capul în oraș. S-a vorbit de polițiști, diverși oameni politici (de exemplu, un liberal fost senator), lideri din administrație. Asta și fiindcă au fost sute de plângeri formulate la Poliție, OPC, Finanțe sau Primăria Timișoara, fără soluții. În afara sechestrărilor, au existat dezvăluiri în presă referitoare la stilul absolut mafiot, prin șantaj, cu care firma își racola clienții. Într-un târziu, Consiliul Local Timișoara a dat în primăvară o hotărâre prin care „îngerilor” li s-a interzis să mai ridice mașini pe teritoriul Timișoarei. În mod suspect, prefectul a contestat hotărârea, aceasta fiind ciuntită radical în favoarea „Îngerilor”. Aceștia pot să sechestreze mai departe mașini în parcări, dar pot fi opriți pe stradă de polițiști.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

11 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago