Categories: Klaus Vaterland

Gata, candideaza in China! Ponta a adunat milioane de semnaturi

Există solide suspiciuni relatate de media cum că sutele de mii de semnături pentru susținerea candidaturii lui Victor Ponta (PSD) la președinția României au fost adunate, fie și parțial, prin presiunea unor funcționari publici transformați abuziv în agenți electorali. Zilele trecute, deBanat.ro vorbea de profesori care, de teama unor represalii pe linie de serviciu, nu au putut refuza „onoarea” de a semna pentru Victor Ponta la solicitarea directorilor de școli, a inspectorilor și a altor activiști ai social-democrației așa-zis moderne. Presa a mai relatat cum în unele cartiere poștașii umblau cu fila secundă a unui tabel de semnături cu iz electoral, invocând pentru asta o acțiune sindicală de modificare a legislației specifice muncii lor.

Poate că prin țara asta mai sunt exemplare ale unor categorii profesionale care mănâncă rahat pentru preamărirea în fața secretarului biroului organizației de bază a partidului. Nu le știm pe toate, dar nu m-ar mira ca în unele cabinete medicale să ți se pună sub nas astfel de materiale de iscălit. Dacă trăiam în Evul Mediu, probabil că vătafii ar schingiuit alegătorii pentru a smulge o semnătură, doar-doar baronul lui local ar strânge mai multe tabele decât „nobilul” din regiunea vecină, iar astfel beneficiile ar fi mai ample pe linie de partid și de stat. În tot acest timp, UNPR, detașamentul disciplinat al „șobolanilor” de pe corabia tuturor guvernărilor, a anunțat că a strâns aproape tot necesarul de semnături care să-l aducă pe Victor Ponta în postura de candidat legal la președinția României.

Dacă „progresiștii” au făcut deja munca, la ce bun tot zbuciumul ăsta? Mă întreb eu, dar nu se întreabă și Victor Ponta, luat pe sus de sindromul micului Ceaușescu. Căci dacă s-ar întreba, poate că și-ar da seama că toate aceste mizerii inutile nu fac decât să scârbească lumea purtătoare de creier, să-i îndepărteze de urne sau să-i trimită la adversari pe cei care ar fi votat, nu foarte convinși, cu PSD. Dar, după cum poți observa cu ochiul liber, candidatului Ponta îi place să-și epileze posteriorul cu limbile „maimuțelor” din partid, înainte sau după băi umede de mulțime după modelul unor celebri înaintași la Cotroceni.

Pentru că, în mod normal, neluat de valul beției adus de acest cult al personalității, Victor Ponta ar fi reacționat până acum pentru a calma competiția asta pe ramură. Iar lui Cosma, președintele „poet” al CJ Prahova, i-ar fi tăiat-o scurt atunci când l-a gâdilat cu versurile sale în zona cerebral-inghinală. Orice om sănătos la cap și neimpresionat de modelul comunismului chinez s-ar simți stânjenit să fie omagiat într-o asemenea manieră, iar dacă lăudacul e și cu-n picior în pușcărie, chiar s-ar simți jignit. Oamenii ăștia n-au ieșit încă din logica Epocii de Aur. Ei ling în fund din reflex, ei se ridică în picioare să aplaude furtunos, ei sunt lăudați la rândul lor de aparatul de partid subordonat și totul li se pare cumplit de firesc. Sinistru este că noi care-am mai prins comunismul știm de ce râdem sau plângem ca martori ai acestor evenimente, dar ce ne facem cu tineretul care n-a prins Epoca de Aur? Lor de ce li s-ar părea anormal așa ceva, când îl au ca model pe Victor Ponta?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

36 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

O oră ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

O oră ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago