Minunile arhitecturale ale Toscanei, la pret de poveste / FOTO

Unul din cele mai frumoase oraşe din lume – după unii, cel mai frumos oraş al Italiei, înaintea Romei, Florenţa străluceşte în această perioadă în culorile toamnei, într-o atmosferă nostalgică, dar caldă, de neuitat. Se spune că toamna aduce deasupra oraşelor un aer de veşnicie, în care te scufunzi ca într-un album cu amintiri dragi. De aceea, toamna pare să fie anotimpul cel mai potrivit pentru descoperirea oraşelor lumii.

Agenţia de turism Ultramarin vă propune, în plin miez al toamnei, splendida Toscana, pentru câteva zile în care puteţi descoperi cele mai frumoase oraşe ale acesteia: Florenţa şi Siena. Aşezată în mijlocul Italiei, zona este străbătută de fluviul Arno şi este împânzită de coline renumite pentru plantaţiile viticole şi culturile de măslini. Toscana este considerată punctul de pornire al Renaşterii, datorită unor nume mari ca Donatello, Michelangelo sau Leonardo da Vinci, şi este cunoscută drept leagănul limbii şi culturii italiene. Poeţi şi scriitori ca Dante, Boccacio sau Machiavelli şi-au lăsat amprenta pe aceste locuri. Toscana are şi o veche tradiţie muzicală, oferind lumii compozitori şi muzicieni, precum Giacomo Puccini sau contemporanul Andrea Bocelli.

Florenţa, capitala Toscanei, considerată şi cel mai frumos oraş al regiunii, a fost unul dintre cele mai bogate oraşe ale Italiei încă din Evul Mediu. De aceea, splendoarea arhitecturală se revarsă pe străzi. Există aici o impresionantă colecţie de artă, găzduită în principal de Palazzo Pitti şi de Galeriile Uffizi, vizitate anual de peste 1,5 milioane de turişti. Ultimul oraş conservat al Renaşterii este considerat, pe bună dreptate, capitala italiană a artei, motiv pentru care, din 1982, a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Şi tot Florenţa este locul de naştere sau de domiciliu a numeroase personalităţi cum sunt Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Nicolo Machiavelli, Michelangelo, Donatello, Caterina de Medici, Florence Nightingale sau mai contemporanii Salvatore Ferragamo şi Roberto Cavalli.

De pe lista oraşelor muzeu propuse spre vizitare de Ultramarin nu putea să lipsească Siena, cu una din cele mai spectaculoase şi originale pieţe din cărămizi de culoare roşie. Piaţa, înconjurată de clădiri medievale, cafenele şi restaurante, găzduieşte anual celebra cursă de cai Il Palio. Toscana, cu superbele sale oraşe, dar şi cu dealurile pitoreşti care le înconjoară, este probabil una din cele mai frumoase destinaţii pe timp de toamnă. În plus, la achiziţionarea excursiei până la 1 octombrie, beneficiaţi de o reducere de preţ Early Booking. Detaliile excursiei propuse de Agenţia de turism Ultramarin pot fi găsite aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

54 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago