O sa avem candva stadion nou, in paralel cu vechiul „Dan Paltinisanu”

Primarul Nicolae Robu nu renunță la ideea de a construi la Timișoara un stadion ultramodern, care însă ar putea exista în paralel cu vechiul „Dan Păltinișanu”. Nu există încă proiect, dar acesta ar putea fi plătit, anul viitor, cu bani de la bugetul local. Despre finanțare nu se poate vorbi, fiindcă, în primul rând, nu există o estimare de costuri.

În luna ianuarie, primarul Nicolae Robu anunța lansarea unui concurs internațional de soluții pentru realizarea mult discutatului complex stadion plus sală polivalentă. Era a doua oară câd edilul își făcea cunoscute intențiile, însă, între timp, nu s-a concretizat nimic. Totul a rămas la stadiul de proiect, pentru un viitor incert. Robu anunță acum că s-a renunțat și la ideea concursului de soluții și dă vina pe arhitecți. „Nu avem niciun progres. Concursul înseamnă niste pași în care, practic, nu este decident cel ce organizează concursul. Stăm pe loc de un an. Nu este pregătită nici acum documentația pentru a lansa un concurs de soluții, așa că vom face licitație. Sigur că pentru studiu de fezabilitate si proiect o vom lansa. Acestea le putem suporta din banii noștri”, a declarat primarul.

Banii pentru studii vor fi prevăzuți, cel mai probabil, în bugetul pentru 2015. „Pentru execuție nu avem cum, nau putem aloca din buget asemenea sume. Bani de constructie rămâne să căutăm fie pe programe europene, dacă va fi eligibil așa ceva, fie pe formule mixte, inclusiv parteneriate public-private. Primaria singura nu-si poate asuma realizarea unui asemenea obiectiv, costă prea mult”, susține Robu. Acesta nu are o estimare de costuri, dar spune că, pentru un stadion de aproximativ 50.000 de locuri, ar fi nevoie de 40 de milioane de euro. „Asta spun unii, dar eu nu am un studiu făcut de cineva. În urma SF-ului rezultă și o estimare a costului”, spune primarul. Conform acestuia, noul stadion ar urma să fie construit în zona fostului teren de rugby din zona actualului stadion. Interesant este că Robu afirmă acum că „Dan Păltinișanu” ar putea fi păstrat o vreme în paralel cu noua arenă. În 2012, Consiliul Județean Timiș, condus la acea vreme de pedelistul Constantin Ostaficiuc, avansa trei proiecte pentru un nou stadion, la pachet cu sala polivalentă. Prețul era cuprins între 48 și 99 de milioane de euro. În ultimii doi ani, Guvernul Ponta a găsit bani pentru stadioane nou-nouțe la Craiova și Brașov.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago