Categories: Primăria Timişoara

Primaria vrea sa faca un nou sens giratoriu in zona stadionului!

Strada Podeanu, singura unde proprietarii de garaje și-au demolat singuri construcțiile, va intra în reamenajare anul viitor. Inițial, planul era mult mai simplu, cu lărgire la patru benzi și spații de parcare, dar acum primăria vrea altceva. În zonă va apărea inclusiv un nou sens giratoriu, în partea dinspre Novatim, în zona stadionului.

La începutul anului, cele aproximativ 60 de garaje din tablă de pe strada Podeanu au fost demolate de bună voie de proprietari. În martie, primarul Nicolae Robu anunța că lucrările de extindere a carosabilului urma să înceapă în aproximativ două luni. „Într-o primă instanță, până când vom veni să extindem numărul de benzi și să amenajăm trotuare, pentru că nu există trotuar pe strada aceasta, vom pietrui probabil o zonă, ca oamenii să nu-și țină mașinile în noroi. Vom începe lucrările, presupun în cel mult două luni, pentru că mergem pe reparatii, nu este o lucrare de investiții”, declara acesta.

Între timp, în zonă nu s-a întâmplat nimic din toate acestea, pentru că planurile primăriei s-au schimbat. „Nu a rămas uitată acea lucrare. Veţi vedea ce frumos vom face amenajarea acolo, dar din păcate a luat mult timp realizarea proiectului, cred că este pe terminate. Nu se mai face pe reparaţii, am ajuns la concluzia că vom face modificări mai importante. Ca să dăm fluenţă Aleii FC Ripensia cu trei benzi, cum o vom face, se impunea şi aici o modificare. A fost nevoie de proiect pentru Podeanu, nu de intervenţie de reparație. Iniţial am vrut să mergem pe fonduri de reparaţii şi să punem bordurile mai departe, să mai creăm două benzi şi cu asta basta”, spune acum Robu.

Proiectul include și o noutate absolut. „Este vorba despre un sens giratoriu în zona Novatim, între Novatim şi stadion. E o idee interesantă. Va fi cum vii dinspre Surorile Martir Caceu, dar puţin mai în dreapta, înspre Stadionul «Dan Păltinişanu». Va fi foarte funcţională zona, vom asigura fluenţă. Toate trebuie să le corelăm, mai ales acum că a apărut oportunitatea introducerii la finanţare a proiectului Michelangelo 2 şi atunci lucrurile se leagă”, afirmă edilul. Conform acestuia, licitația urmează să fie lansată în scurt timp, imediat după finalizarea proiectului. „În primăvară ne apucăm de lucrare. Strada Podeanu va fi lărgită la patru benzi şi vom avea locuri de parcare pe ambele părţi, aproape pe toată porţiunea, pentru că este şi o zonă mai îngustă. Nu cred că ajungem la grădinile oamenilor”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago