Categories: Klaus Vaterland

Primarul Robu s-a copt si nu prea

Chiar dacă nu sunt de acord cu nealinierea lui Nicolae Robu la politica partidului și-a alianței ACL în privința înfruptării din beneficiile „ordonanței traseiștilor”, măcar îi pot înțelege gestul și pare logic ce-a încercat să facă omul. Întotdeauna dictatorului i-a fost mai ușor să conducă, mincinosului, să promită, hoțului, să profite de unele „oportunități” și-așa mai departe, astfel că dacă vrei să faci pe corectul uneori te năpădesc frustrările. Paralela cu echipa de fotbal compusă din 14 jucători care joacă și câștigă împotriva uneia formată din 11 este una ușor de înțeles, dacă o spui din mijlocul Consiliului Local Timișoara. De la București însă lucrurile se vedeau mult mai simplu. Ca o reacție la ceea ce considerau liderii ACL o nedreptate, „ordonanța traseiștilor”, dar și ca un exercițiu de imagine în prag de campanie electorală, Iohannis și Blaga au spus că ei, liberalii și pedeliștii, sunt din alt film și nu se coboară la practicile pesediste de a lua cu japca primari ori consilieri.

Vorbesc de un exercițiu de imagine care cuprinde și multă ipocrizie, pentru că pentru PDL racolarea primarilor a fost o politică de partid, inclusiv în Timiș, dar una peste alta, Dreapta joacă acum rolul actorului mai elegant, mai spălat, mai corect în economia jocului electoral pentru prezidențiale. Că oricum n-are încotro. Când a făcut acea promisiune a eleganței, că nu va profita de ordonanță, liderii ACL de la centru știau că nu vor putea schimba jocul politic din Parlamentul României și că oricum mai mulți „șobolani” pleacă, decât ar veni vreun parlamentar care și-a „greșit” doctrina. La buza aia ce-l frigea pe Nicolae Robu nu s-a gândit nimeni din ACL. Iar dacă s-au gândit, probabil că au socotit că efectul delimitării de „ordonanța traseiștilor” va fi mai mare decât câștigurile PNL-PDL în consiliile locale, în cazul unor transferuri punctuale. Nicolae Robu s-a comportat în aceste zile ca un pesedist pragmatic și și-a înscris în partid doi consilieri PP-DD, printre care și pe celebrul Petrică Folică, spaima șmenarilor din PSD Timiș. Mutări politice ajunse la maturitate nu numai prin acceptul dat de Nicolae Robu pentru înscrierea în PNL, ci, cu siguranță, și prin mult prozelitism, apucătură specifică altui partid foarte activ în această perioadă.

Ca vicepreședinte al PNL, Nicolae Robu trebuia să-și pună fața-n pumni și să gândească, fără să adoarmă. Ori e politicianul elegant și disciplinat care n-a urinat niciodată pe trunchiul unui copac, ori e pragmatic și mai are o șansă să câștige lupta cu PSD în consiliul local, unde majoritatea e pe muchie de cuțit. Omul a preferat cea de-a doua variantă, aleasă și de Titu Bojin la CJT ori prin multe primării din județ. OK, am spus că îl înțeleg pe Robu pentru transferurile din CLT. E logic de ce nu a anunțat aceste achiziții cu mare fast, în conferințe de presă cu grisine și șampanie, cum făcea pe vremuri cu alde Cristian Dugulescu. Oameni suntem, le putem înțelege pe toate, la o adică, dar când să zic că Nicolae Robu a învățat cum merge politica, bum-bam-zbang!, și-a tras omul conferință de presă, să anunțe achiziția a doi tineri de la Partidul Antena 3, zis și Conservator. Categoric, cu primarul ăsta nu te plictisești niciodată.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago