Categories: Administratie

Robu cere oficial Garzii de Mediu sa caute poluatorii, pentru a lua masuri impotriva lor

La câteva zile de când a sesizat formal Garda de Mediu, în legătură cu mirosul neplăcut care plutește seara peste zona Soarelui, primarul Nicolae Robu a înaintat, joi, o plângere oficială către această instituție. Edilul cere „identificarea neechivocă a poluatorilor”, pentru ca ulterior împotriva acestora să fie luate măsuri.

Primarul Nicolae Robu spunea, acum aproape o săptămână, că a constatat, în timpul unei vizite pe un șantier, în zona Soarelui persistă, seara, un miros deranjant. În urma verificărilor reprezentanților Gărzii de Mediu, susținea edilul, s-a ajuns la concluzia că de vină ar fi fabrica de lacuri și vopsele Azur. Compania a reacționat, contrazicându-l pe edil. „S-au făcut verificări interne în cadrul firmei și s-a constatat că nu au fost evenimente deosebite, care să genereze mirosuri. La nivelul companiei există o preocupare continuă privind protejarea mediului, iar în ultimii ani, Azur a investit peste un milion de euro în instalații și tehnologii pentru reducerea impactului asupra mediului”, au explicat reprezentanții Azur. Societatea urma să fie controlată atât de Garda de Mediu, cât și de inspectorii ITM. Joi după-amiază, primarul Nicolae Robu a trimis o solicitare oficială către Garda de Mediu, cerând elucidarea problemei mirosurilor neplăcute care persistă în mai multe zone ale orașului. Până la transmiterea acesteia, la primărie nu ajunsese niciun act de la Garda de Mediu, referitor la controlul de vinerea trecută.

„Având în vedere repetatele plângeri ale cetăţenilor Timişoarei privind mirosurile urâte simţite frecvent în atmosfera oraşului în diferite cartiere – Calea Lipovei, Cartierul Soarelui, Calea Buziaşului etc.-, mai ales pe timpul nopţii, vă rog, în calitatea mea de Primar al Municipiului, să faceţi uz de toate prerogativele, cunoaşterea şi logistica de care dispuneţi pentru identificarea neechivocă a poluatorilor, astfel încât să le putem cere, pe bază de probe, să ia măsuri concrete pentru stoparea acestei stări de fapt absolut inacceptabile”, a scris Robu. Primarul susține că va cere poluatorilor, oricare ar fi ei, un plan de măsuri, „cu obiective reprezentând indicatori măsurabili şi termene precise”. În cazul în care acestea nu vor fi respectate, Robu anunță măsuri drastice. „Suntem ferm hotărâţi să iniţiem demersurile pentru interzicerea activităţii lor pe raza municipiului Timişoara. Ne interesează să avem investiţii industriale în oraşul nostru, pe care-l vrem cel mai puternic pol economic al euroregiunii noastre, ne interesează locurile de muncă, venituri cât mai mari la bugetul local şi la bugetele centralizate, dar, mai mult decât orice, ne interesează sănătatea timişorenilor şi confortul lor”, a conchis edilul. Unul dintre marii poluatori identificați din oraș este producătorul german de anvelope Continental, care a prezentat un plan de reducere a noxelor în valoare de câteva milioane de euro. Efectele acestuia ar trebui să se facă simțite în 2015.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago