Firma timișoreană Saif Tim a dat țepe de peste două milioane de lei prin bilete de ordin fără acoperire, conform site-ului antițepari.ro. Asta, în pofida faptului că, ani la rândul, firma a fost legată la „conducta” cu bani a Primăriei Timișoara. Saif Tim este condusă de vicepreședintele PSD Timiș Ovidiu Brânzan, iar printre acționarii principali se numără și Bega Turism, a fraților Cristescu.
Centrala Incidențelor de Plată (CIP) este o instituție la care nicio firmă serioasă nu vrea să ajungă. Ea prezintă incidentele plată aferente cecurilor și biletelor emise de firmele din România în ultimii șapte ani. În limbaj popular, este vorba de țepe date cu cecuri și bilete de ordin fără acoperire. Potrivit site-ului antitepari.ro, în evidența CIP, firma timișoreană Saif Tim figurează cu nu mai puțin de 57 de incidențe de plată majore cu bilete de ordin, doar în perioada iulie 2013 – ianuarie 2014. Totalul sumei refuzate la plată este de 1,57 milioane de lei. La acestea se adaugă 16 incidente de plată minore, în valoare de 483.199,61 de lei. Așadar, în total este vorba de peste două milioane de lei. La comentariile de pe site-ul amintit un anume Nicolae Peptan se plânge că are de recuperat de la Saif Tim 83.000 de lei.
Saif Tim este una dintre cele mai cunoscute firme de construcții din Timișoara. Ea a intrat în insolvență în mai 2014, lăsându-i cu buzele umflate pe toți creditorii firmei. Se întâmpla la puțin timp după ce Primăria Timișoara a virat în conturile firmei 17, milioane de lei, aproape patru milioane de euro, pentru Incuboxx, un centru IT ridicat lângă pasajul Jiul. Saif Tim nu și-a plătit însă subcontractorii, deși a încasat integral contravaloarea lucrării. În oraș, firma este legată de numele vicepreședintelui PSD Timiș Ovidiu Brânzan, fost ministru al Sănătății în Guvernul Năstase. Acesta deține 10,33% din acțiunile firmei, fiind și președinte al Consiliului de Administrație. Firma a fost abonată la nenumărate contracte cu Primăria Timișoara, mai ales în perioada în care instituția era condusă de Gheorghe Ciuhandu, iar viceprimar responsabil de Direcția Edilitară era PSD-istul Sorin Grindeanu. În anul 2012, firma avea la activ 18 contracte cu instituții publice, din care 11 cu primăria lui Ciuhandu și Grindeanu.
Potrivit unui articol din ziarul Puterea, aceste contracte totalizau, în 2012, suma de 38 de milioane de lei, ceea ce însemna la acea vreme aproximativ 10 milioane de euro. Coincidența face ca unul din administratorii firmei să fie fostul ofițer SPP Călin Mârza, fost soț al Mihaelei Mârza. Aceasta din urmă era un pilon de bază al primăriei în timpul mandatelor lui Ciuhandu, fiind apoi apropiată și de fostul viceprimar, actualul deputat Sorin Grindeanu. Și mai interesant este faptul că un acționar important al Saif Tim este firma Bega Turism, divizie a Bega Grup, deținută de celebrii frați Emil și Marius Cristescu. Bega Turism deține 22,35% din acțiuni. Cel mai important acționar al Saif Tim este însă Victor Imobiliar Business Development, cu 32,99%.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…