Categories: PoliticieniUltima ora

Sorin Supuran, ultimul mohican

Șeful ARR Timiș, Sorin Supuran, se numără printre ultimii liberali care mai conduc o instituție deconcentrată. Culmea concursului, Supuran a ocupat acest post în urma unui concurs organizat tot de el pe când conducea ARR la nivel național, fiind singurul competitor!

Încet-încet, liberalii sau oamenii susținuți de PNL au fost înlocuiți din funcțiiile pe care le aveau în fruntea unor instituții deconcentrate din Timiș. Unii au plecat de bună voie (OPC; Șomaj etc.), alții au fost schimbați pur și simplu (Finanțe, Spitalul Județean ș.a.), iar unii și-au anunțat intenția de-a pleca în momentul în care PSD își găsește înlocuitori (Direcția Agricolă, RAR). Singurul care n-are niciun gând să plece este șeful ARR Timiș, Sorin Supuran. La un moment dat, s-a speculat că acesta va trece la PLR-ul lui Tăriceanu pentru a-și menține postul, lucru care s-a dovedit nefondat.

Supuran și-a securizat însă funcția prin unele relații cu PSD, dar și printr-un concurs demn de Cartea Recordurilor. Se știe, în perioada guvernării USL, Supuran a fost șef național al ARR. A părăsit postul la câteva luni de la spargerea USL, fiind înlocuit de fostul adjunct al instituției, Aurelia Surulescu (PSD). Prevăzător din fire, în timp ce era încă șef al ARR, Supuran a făcut o mișcare cel puțin interesantă. Astfel, el a organizat un concurs pentru șefia reprezentanței ARR Timiș, care avea un director interimar. Se întâmpla cu puțin timp înainte ca PNL să iasă de la guvernare. La concursul organizat de Sorin Supuran s-a prezentat un singur candidat: Sorin Supuran. Nu e o coincidență de nume, e vorba de exact aceeași persoană. Bine pregătit, Supuran a câștigat concursul organizat de… Supuran. Mai trebuie spus că el se află și acum în relații foarte bune cu fosta lui adjunctă, PSD-ista Surulescu, devenită șefă a ARR național. Supuran a mai făcut un serviciu PSD în noiembrie 2013, atunci când a demisionat din calitatea de consilier județean, fiind înlocuit cu un ales social-democrat.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago