Categories: Primăria Timişoara

Bojin, despre centura: Parerea mea e ca va fi realizata! Robu vrea sa posteze pe pagina lui Ponta

Nu cad de acord și pace pe tema centurii de sud a Timișoarei. Foștii parteneri de alianță Nicolae Robu și Titu Bojin o țin fiecare pe-a lui: unul că nu e, altul că este și că opoziția e rău-voitoare. Bojin admite că problema cea mai mare nu este la centura de sud, care e ca și făcută, ci la centura de nord. Robu vrea acum să posteze problema centurii pe pagina de Facebook a premierului!

Primarul Nicolae Robu încă așteaptă un răspuns de la guvern, pe tema centurii de sud a Timișoarei. El a trimis acum zece zile o scrisoare adresată premierului Victor Ponta, solicitând o asumare oficială a realizării variantei ocolitoare. „Vremea trece și guvernul nu reacționează la apelul pe care l-am făcut cu solicitarea corectării acestei aberații. Este de neacceptat ca un obiectiv atât de important pentru Timișoara să nu fie prins în Masterplanul de Transport. Sunt cu atât mai implicat, cu cât am aflat că nu e vorba de o eroare materială, ci de unui gest deliberat, pentru că unei jurnaliste i s-a spus de la Ministerul Transporturilor că nu se justifică o centură la Timișoara (…) Aștept să văd corecția prin publicarea unui document oficial care să arate că în masterplan este înscris acest obiectiv”, a declarat edilul.

Replica a venit peste câteva zeci de minute. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, susține că nelămuririle primarului Robu vor fi rezolvate foarte curând. „Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, sau secretarii de stat care răspund de CNADNR vor veni cu documente clare pentru centură. Centura sud este aprobată din exercițiul financiar trecut și știe și Nicolae Robu asta, dar probabil pentru e campanie uită. Proiectul este realizat, este aprobat și finanțat, urmează să intre la finanțare pentru 2014-2020. Urmează, anul viitor, licitația propriu-zisă pentru constructor, pentru că proiectul este realizat”, susține Bojin. Din punctul de vedere al șefului CJ Timiș, nesigură este centura de nord. „Problema se pune pentru centura nord, care este legată de autostradă, cu autostrada Belgrad – Timișoara. Probabil că, în funcție de ceea ce se întâmplă la vecinii noștri sârbi, care sunt în proces de încercare de aderare la Uniunea Europeană, în funcție de interesele care se creează, se va mișca și centura nord”, afirmă social-democratul. „Centura sud, care ne doare cel mai tare pe noi, părerea mea că va fi realizată. Așa cum am informat, a fost aprobată, și se poate verifica, realizarea proiectului… deci să nu spună Nicolae Robu iar că am spus «finanțarea» lucrării, am spus realizarea proiectului”, a conchis Titu Bojin.

Între timp, primarul Robu vrea să-l convingă prin orice mijloace pe premierul Ponta de necesitatea realizării centurii de sud. „O să văd dacă se acceptă publicarea filmulețului cu Bd. Rebreanu pe pagina de Facebook a premierului. Poate că dânsul fiind acum preocupat de campanie își urmărește pagina de Facebook și vede. (…) Aș vrea să îi spun personal, să îi arăt acel filmuleț și să îi arăt câți timișoreni au și semnat”, spune edilul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

15 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

15 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

17 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

17 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

18 ore ago