Categories: Economic

CCIAT ofera persoanelor din mediul rural cursuri gratuite in domenii non-agricole (P)

Din octombrie 2014, persoane din mediul rural ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi, șomeri sau persoane inactive pot beneficia de participare gratuită la cursuri de calificare vocațională, competențe antreprenoriale și competențe IT.

Meseriile vizate în prima etapă a cursurilor sunt: lucrător în comerț, agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, operator introducere, validare și prelucrare date. Sunt disponibile câte 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri pentru cursurile de antreprenoriat și 64 de locuri pentru cursurile de IT. Cursurile se desfășoară la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, și la Primăria Moșnița Nouă. De asemenea, vor avea loc acțiuni de informare la care vor participa peste 250 de persoane din Moșnița Nouă și Dumbrăvița, județul Timiș, și din Berzeasca și Dalboșeț, județul Caraș-Severin. Toate aceste activități sunt derulate de CCIAT, partener coordonator al Proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul vizează îmbunătățirea calității resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient și de calitate privind facilitarea accesului la ocupare în activități non-agricole.

Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională din Regiunea Vest va sprijini persoanele din mediul rural să înceapă o afacere sau să obţină un loc de muncă în domeniul non-agricol, fapt ce reprezintă un beneficiu major pentru tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru şomeri și persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, în special pentru femei. Cei interesați sunt așteptați la sediul CCIAT din Piața Victoriei nr. 3, parter, sau pot obține informaţii suplimentare la numerele de telefon 0374-160.945 și 0256-490.771/2, Gabriela Makray, asistent de proiect.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago