Cum ajunge Visinel victima politica si ce pelerinaj a avut loc la fratii Cristescu

Țiganii i-au promis în scris Generalului „Izmană” Gabi Oprea că vor vota cu Ponta. Nu se spune ce vor primi în schimb, dar, de acum încolo, Vișineii și Cârpacii din Timișoara se vor putea da victime politice ale primarului liberal. De câteva zile la Hotel Timișoara se întâmplă un adevărat pelerinaj. Nu la moaște, ci la un un personaj extrem de viu. Vă mai amintiți de Matei Suciu? Nici nu vă imaginați ce mare sculă de campanie a ajuns în PSD Timiș!

Cum ajung Vișinel și Cârpaci victime politice în numele lui Ponta

UNPR a încheiat un protocol de colaborare cu Partidul Alianța Democratică a Romilor (PADR), cu scopul susținerii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale. Fie vorba acum, nu știu de ce a mai fost nevoie de protocol, că oricum țiganii votează cu Ponta și PSD. Sau, eventual, cu Băsescu, Udrea și EBA cu care era prieten la cataramă autoimaginatul rege Dorin Cioabă, cel care a semnat înțelegerea. Altfel, e tare hazliu că protocolul este parafat între un partid condus de Generalul „Izmană”, Gabi Oprea, șeful Poliției, și cei mai importanți „clienți” ai acestei instituții. (Spun asta toate studiile și cercetările.) Dar și mai hazliu este faptul că, de acum încolo, alde Cârpaci și Vișinel, când vor fi somați de Primăria Timișoara s-o lase mai moale cu turnulețele și construcțiile ilegale, vor urla din gură de șarpe că sunt victime politice. Păi, nu-i așa? Ei cu Ponta și UNPR, Primăria cu liberalii?

Pelerinaj la Hotel Timișoara
De câteva zile, la concurență cu pelerinajul de la Iași la moaștele Sfintei Paraschiva, un fenomen similar are loc și la Timișoara. E drept, la o scară mult, mult mai mică, dar ideea este că se întâmplă. Locul de pelerinaj nu este altul decât Hotel Timișoara, celebru stabiliment al fraților Cristescu, dar și sediu informal al PSD Timiș. La prima vedere s-ar putea crede că acolo s-ar da ceva ajutoare sociale, contra voturi pentru Ponta. Dar nu e așa. Fiindcă cei care participă la “hagialâc” sunt îndeobște bine îmbrăcați, ba unele doamne sunt extrem de bine înveșmântate, așa că nu par a sta după o plasă cu făină, zahăr și ulei. Mai mult, dacă te uiți mai atent, vezi că e vorba de o faună extrem de diversă: șefi de instituții, primari, oameni de afaceri, ziariști, politicieni din toate partidele, nu doar din PSD, stâlpi de cafenea etc. Oare ce să fie, ce să fie? Parafrazând puiul de pițigoi din „Acceleratul” lui George Topârceanu, pot doar să spun: „Ce să fie, nu-i nimic, a trecut Ilie Sârbu!”.

Matei Suciu, “supervizorul” lui Bojin

Vă mai amintiți de bravul senator PSD de Timiș Matei Suciu? Exact, cel care l-a învins în alegeri pe Buldogul Blaga! Și-a ajuns apoi să nu mai înțeleagă cum și de ce a ajuns în Senat. Iată însă că o nouă șansă se arată la orizont pentru senator. Bine, mai are o problemă de rezolvat cu ANI, una cu conotații penale. În fine, poate și-o rezolvă și p-aia! Acum omul s-a împrietenit la cataramă cu senatorul PSD Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, mai cunoscut prin prima soaței sale, acum om de televiziune, pe vremuri politician trimis de Traian Băsescu pe centură. Ei bine, acest Vâlcov este directorul adjunct al campaniei lui Victor Ponta. Iar din această postură l-a însărcinat pe Suciu să fie un fel de „supervizor” al campaniei PSD din Timiș. Adică, trebuie să-i raporteze direct lui Vâlcov cum stau treburile în Timiș în ceea ce privește campania electorală. Din acest punct de vedere, Suciu este chiar mai tare decât președintele în acte al filialei, Titu Bojin.

Dragnea „vrednic este” în alegeri

Mult Prea Distratul patriarh Daniel Ciobotea nu putea să rateze o asemenea campanie electorală. Mai ales că se luptă un român verde de-al nostru, ortodox de viță veche, și un neamț pripășit de prin Sibiu, bașca protestant de-al lui Martin Luther. Așa că s-a băgat si el cum poate să dea o mână de ajutor PSD si, implicit, candidatului Victor Ponta. Evident, n-o putea face chiar direct. Așa că, în urmă cu câteva zile, Daniel l-a decorat pe al doilea om în ierarhia PSD, Liviu Drganea, totodată șeful campaniei lui Ponta, cu ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveanu”. Motivul oficial al acestei decorări care nu mai putea aștepta finalul campaniei electorale este că Dragnea a contribuit enorm la refacerea mai multor lăcașe de cult. Daniel Ciobotea a menționat faptul că șeful de campanie al lui Ponta „este un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ține de cuvânt”. După decernarea ordinului, tot soborul de popi, în frunte cu patriarhul i-au cântat lui Dragnea „Vrednic este”. Oare la ce o fi așa de vrednic? La adus morții la vot?

Share
Published by
Ilie de la scularie

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago