Curtea de Apel București l-a condamnat, marţi, pe Marian Iancu, fostul finanţator al Politehnicii Timişoara, la 12 ani de închisoare cu executare. În primă instanţă, Iancu a fost condamnat la zece ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti în Dosarul RAFO pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, dar, la fel ca şi Dan Voiculescu, a făcut recurs.
DNA l-a acuzat pe acesta că a prejudiciat statul cu peste 800 de miliarde de lei vechi, prin neplata impozitului pe profit. Prejudiciul total rezultat şi din TVA dedus nelegal de peste 500 de miliarde de lei vechi se ridică la suma de 1.356,5 miliarde de lei vechi! Marian Iancu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii august 2005, iar ultimul termen al procesului s-a judecat, la Tribunalul Bucureşti, pe 28 septembrie 2011. De atunci, pronunţarea unei decizii a fost amânată de mai multe ori, hotărârea fiind pronunţată în 28 noiembrie 2011. Tot aunci, instanţa a decis ca acţiunea civilă a ANAF împotriva părţii responsabile civilmente SC BKP Trading Impex SRL să fie disjunsă şi să se judece în continuare la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar separat.
Prin rechizitoriul din august 2005, procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Iancu Alexandru Marian, Mărgărit Constantin, Iancu Octavian, Iancu Gheorghiţă, Turică Marius, Neacşu Silviu, Akaroglu Cuneyt, Elenkalan Hayrettin şi Basaran Kadri Mazhar. Faptele pentru care au fost trimişi în judecată aceştia sunt evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În fapt s-a reţinut că în perioada martie 2000-decembrie 2003, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Alexandru Iancu, Octavian Iancu, Constantin Mărgărit şi Mazhar Kadri Basaran, în calitate de administratori de fapt, respectiv de drept ai SC VGB IMPEX SRL Bucureşti, au coordonat şi determinat încheierea fictivă a unor documente justificative de achiziţii produse petroliere, emise pentru această societate de şapte firme fantomă.
Cu Marian Iancu finanţator, Poli Timişoara a obţinut cele mai bune clasări din istoria clubului. Echipa de fotbal s-a clasat de două ori pe poziţia secundă în clasament, a disputat două finale ale Cupei României, ambele pierdute, şi a evoluat constant în cupele europene. Iancu a ajuns în București luni seară, pentru a aștepta sentința în acest caz. El va ajunge, foarte probabil, în arestul Poliției în următoarele ore. Decizia Curții de Apel București este definitivă.
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…