Categories: Primăria Timişoara

„Razboiul” Dragila vs. Bere escaladeaza: acuzatii de agresiune pe holul PMT

„Războiul” dintre Horticultura și Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara a ajuns în faza jignirilor publice. Ba, dacă e să ne luăm după Andrei Drăgilă, chiar și în cea a violențelor fizice. Șeful Horticulturii susține că a fost agresat pe Adrian Bere pe holul primăriei și că îi va face plângere la DNA. Bere respinge categoric acuzațiile.

Faptul că Horticultura nu reușește să încheie contracte, momentan temporare, cu primăria pentru spațiile verzi din oraș, la tarifele pe care le dorește, a produs nemulțumiri mari la nivelul managementului societății. După episodul de vineri, în care Andrei Drăgilă a încercat să convingă consilierii locali că nu poate lucra, nici măcar temporar, pe tarifele stabilite prin licitație, marți s-a sărit calul. „Am avut de dimineață recepția la Parcul Rozelor (…) Diana Nica, șeful de serviciu, mi-a spus că nu semnează recepția decât cu data de 6 octombrie. I-am spus «Măi femeie, noi am lucrat, contractul era semnat din 2 octombrie, îndeplinim toate condițiile ca să faceți recepția». L-a sunat pe directorul Bere, i-a spus să nu semneze și au plecat. Eu m-am dus la primărie, să discut cu primarul Nicolae Robu, dar am aflat că era plecat la București. (…) Când să plecăm, ne-am întâlnit pe hol cu Alexandru Chirilă, consilierul primarului, și cu viceprimarul Traian Stoia. Le-am explicat situația și, în acest timp, domnul Chirilă l-a văzut pe domnul Bere și l-a chemat la discuții, pe hol, acolo”, susține Andrei Drăgilă.

De aici, lucrurile, conform acestuia, au luat-o razna. „Mi-a spus foarte nervos că el respectă legea lui și nu respectă altă lege. M-a jignit și i-am spus: «Dom’le, toată lumea e tâmpită, numai tu ești deștept». În momentul acela m-a lovit cu pumnul în antebrațul stâng și m-a împins de era să cad pe scări, să mă nenorocesc. A intervenit domnul Stoia, eu nu am ripostat și nu am ridicat mâna. Gardianul l-a ținut în brațe pe domnul Bere”, susține Drăgilă. Acesta afirmă că urmează să facă un denunț penal la DNA. „Aduce pagube deosebite societății, nesemnând recepții. În septembrie mi-a trimis recepția și factura la societate. E a doua lună când îmi face pagube de peste 10 miliarde de lei (vechi – n.r.). Asta se cheamă sabotaj. Nu că merg în instanță, anunț DNA”, mai spune Drăgilă.

Directorul Direcției de Mediu e stupefiat. „Întreaga discuție a avut loc la etajul I. A vrut să i se semneze recepția pentru niște lucrări făcute în perioada 1-10 octombrie. Contractul este semnat cu data de 2 și abia în 6 octombrie a depus garanția de bună execuție, care este obligatorie, ca parte a unui contract. În aceeași zi am făcut comandă pentru lucrări, abia atunci a primit ordin de începere a lucrărilor. Nu putem să-i plătim lucrări efectuate înainte de 6 octombrie, e ilegal. M-a jignit, așa cum face de fiecare dată. Săptămâna trecută a vorbit foarte urât cu șefa de serviciu, i-a trântit telefonul în nas… Nici nu se pune problema să-l fi bătut sau să-l fi împins, nici măcar nu l-am atins”, ne-a declarat Adrian Bere. Varianta acestuia este susținută și de unul dintre martorii incidentului petrecut pe holul primăriei. Conform acestuia, nu a existat contact fizic între cei doi, ci doar un schimb de replici purtate pe un ton ridicat, cu un „plus” din partea directorului de la Horticultura, care era extrem de nervos.

Conducerea Primăriei Timișoara va solicita, miercuri, explicații atât din partea directorului Direcției de Mediu, cât și a directorului SC Horticultura SA”, a transmis Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Ar mai trebui spus că Adrian Bere nu semnează în mod direct recepții de lucrări, acest lucru revenind în sarcina angajaților care merg propriu-zis pe teren. La șeful de la Mediu ajung doar centralizatoarele de lucrări recepționate. Pe de altă parte, directorul de la Horticultura are încă să-i dea un răspuns primarului Nicolae Robu la o întrebare adresată vineri, în plenul CL: de ce nu câștigă licitații și în alte părți, în afară de cele organizate de PMT? Asta, indiferent de tarifele oferite de alte societăți cu activitate similară.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago