Ponta din „Nasparlet”

A fost un week-end cu doi candidați la președinție veniți în vizită electorală la Timișoara. Unul dintre ei, Monica Macovei, chiar și-a lansat campania aici, în timp ce al doilea, Klaus Iohannis, a fost plimbat de gazde prin fum de mici și hamsii. Va veni și Victor Ponta, căruia timișorenii abia așteaptă să-i „mulțumească” pentru că a tăiat din master-planul de transporturi centura de ocolire a municipiului.

Ce-a fost mai întâi, oul sau găina, Nuți sau Mona?

Monica Macovei a intrat oficial în campania electorală într-o hală dezafectată a fostei fabrici Fructus. S-a întâmplat la două zile de la lansarea, tot într-o fabrică dezafectată, dar din București, a Elenei Udrea. Partizanii lui Macovei au sărit în sus afirmând că, de fapt, Udrea s-a inspirat de la Macovei, șterpelindu-i ideea și punând-o mai repede în practică. Cine de la cine a șutit pare o chestiune mai complicat de rezolvat, chiar decât întâietatea dintre ou și găină. Oricum, amazoanele lui Traian Băsescu nu pierd nicio clipă pentru a se împunge de la distanță. Asta, când nu se copiază reciproc. În orice caz, Nuți n-a răspuns încă la întrebarea Monăi, de unde naiba are atâția bani.

Minunile Sfântului Viorel

O competiție asemănătoare celei dintre Nuți și Mona,are loc acum între două televiziuni centrale. Miza războiului pe viață și pe moarte este cine țucă mai vârtos bucile lui Ponta și totodată scuipă mai zdravăn spre Iohannis. Până acum, învingătoare indiscutabilă este televiziunea lui Ghiță-Ponta, un fel de OTV cu moț. Adresându-se în special electoratului cu retard, aici se spune în fiecare zi cum vor crește salariile, pensiile, alocațiile, ajutoarele de tot felul, în cazul în care Victor Ponta ajunge președinte. Însă ce am văzut în week-end pe postul cu pricina întrece absolut orice închipuire, în mod cert nici Ceaușescu, Kim Ir Sen sau Pol Pot nefiind elogiați atât de grețos. Astfel, Ponta a fost filmat și prezentat, exact ca Iisus Hristos, aplecându-se asupra unui bolnav culcat, care și-a revenit imediat. Aștept cu interes imagini cu Ponta umblând pe ape, Ponta exorcizând, Ponta trezind morții din groapă, Ponta făcând vin din apă etc. Că pe aia cu Ponta pupând vameșii am văzut-o deja, când l-a primit pe Ghiță „Vamă” Ciobanu pe covor roșu în PSD.

Cine-i legătura dintre frații Cristescu și Iohannis?

Klaus Iohannis a fost într-o vizită scurtă prin Timișoara, fiind plimbat de gazde prin fumul de mici și hamsii al unui festival discutabil. În această plimbare, Iohannis a fost flancat de primarul Nicolae Robu și europarlamentarul Cristian Bușoi, iar imediat în apropiere s-a plasat fostul „vice” CJT, MarianVasile. „Și ce-i cu asta?”, veți întreba. Ei bine, Bușoi și Vasile au condus cea mai catastrofală campanie pe care PNL a avut-o vreodată în Timiș, cea de la alegerile europarlamentare din primăvară. În loc să se ascundă acum pe undeva (Bușoi, de exemplu, la Frații Cristescu, „patronii” lui mai degrabă materiali, decât spirituali), cei doi îl flanchează acum pe Iohannis. Păi dacă acesta merge pe mâna celor doi, riscă să piardă alegerile și într-un sat nemțesc. (Aici, iar ar fi o discuție de premeditare a eșecului, PSD și amintiții frați Cristescu.) În acest timp, liderul PDL și co-președinte al ACL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a fost tras mult în spatele lui Iohannis. O fi având „Brandul” petele lui, dar dacă e vorba de campanie electorală, stând în pat, el scoate scor mai mare decât Bușoi și Vasile.

Nici centură electorală nu mai avem!

Apropo de Ponta: în start de campanie electorală, el a mai făcut un „cadou” timișorenilor. Nu este vorba de alea cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii, bani care tot vin, dar nu mai ajung. Guvernul pe care cu onor îl conduce a scos un master-plan pe transporturi cu întindere până în anul 2030. Surpriză mare, din această lucrare lipsește total centura de ocolire a Timișoarei. În schimb, astfel de șosele sunt programate să se facă la Târgu Frumos, Buhuși sau Vatra Dornei. Acum nu rămâne altceva de făcut decât ca timișorenii să-i întoarcă „darul” lui Ponta pe 2, și mai ales pe 16 noiembrie. Ca să fim chit!

Ponta și „sindromul Stockholm”

A apărut și primul studiu privind distribuția pe regiuni a votului spre Ponta și Iohannis în turul II. Cum era de așteptat, regiunile mai civilizate, din Ardeal și Banat, merg pe mâna lui Iohannis, iar cele dominate de asistați social votează Ponta. Nu-i nicio surpriză aici. Eventual s-ar putea discuta altceva. Regiunile în care Ponta este venerat, deși foarte sărace, sunt conduse de baroni locali ai PSD putrezi de bogați. Să fie aici o doză de masochism, un fel de „sindrom Stockholm”, în care victimele pauperizate ale baronilor să se îndrăgostească în așa mare hal de călăii lor?

Share
Published by
Mona si Nuti

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

3 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

4 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

5 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

9 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

10 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

11 ore ago