Solicitare-soc a lui Robu: alegeri anticipate pentru CL!

Interminabilele discuții pe tema întreținerii spațiilor verzi au degenerat, vineri, în plenul CL Timișoara. După ce social-democrații au anunțat că, deși agreează varianta propusă de executivul primăriei n-o vor vota, primarul Nicolae Robu a luat foc. Edilul a ajuns la concluzia că se impun alegeri anticipate!

 Curtea de Conturi a cerut primăriei să decidă asupra modului în care se vor încredința, pe viitor, serviciile de întreținere a spațiilor verzi din Timișoara. Astfel, consilierii locali trebuie să hotărască dacă se va face încredințare directă sau licitație. Proiectul intrat în dezbaterea CL a propus patru variante. „Preferăm varianta 4, cea cu licitație pe OG 34, cea folosită dintotdeauna la Timișoara. Dar am vrea cu licitație pe patru ani, nu pe un an, ca să ne trezim că, prin contestații, se tot întind procedurile de de achiziție publică”, a spus, în plen, primarul Nicolae Robu. După ce social-democratul Radu Țoancă a anunțat că grupul din care face parte este de acord cu această variantă, dar nu va vota proiectul, Robu a luat foc. „Dumneavoastră spuneți că nu vreți să decideți, trebuie să se consemneze, votul acesta nu este secret, trebuie tipărit și făcut cunoscut opiniei publice. Să-l vadă și Curtea de Conturi, care zice că trebuie să decidă consiliul local. Puteți să respectați ce cere Curtea de Conturi sau să spuneți «mă doare în cot». Dacă aici a ajuns CLT, votați așa”, a declarat primarul. Lucrurile nu s-au oprit însă aici.

Edilul a făcut o afirmație surprinzătoare și a acuzat grupul PSD de boicot. „Vă spun sincer că mă gândesc că e cazul să facem alegeri anticipate pentru CLT, ca să ajungem la o formulă funcțională, pentru că această formulă de boicot la care a ajuns PSD nu poate face funcționa. Suntem în situația în care trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu este cazul să facem alegeri anticipate (…) Fiți bărbați, asumați alegeri anticipate. Dacă e să fiți majoritari, să fiți majoritari și actionați în consecință. Deocamdată sunteți boicotari ai Timișoarei”, a mai spus Robu. Replica a venit prompt din partea social-democratului Alfred Simonis. „Dacă faceți alegeri anticipate, cu 11%, cât ați făcut la alegerile europarlamentare, riscați să rămâneți cu doi consilieri”, a spus, ironic, șeful TSD Timiș. În final, proiectul a trecut cu 15 voturi, varianta aleasă de consilieri fiind cea cu numărul patru. Au votat „pentru” Dan Diaconu, Radu Dimeca, Petrică Folică, Grigore Grigoroiu, Ciprian Jichici, Simion Moșiu, Adrian Orza, Andrei Petrișor, Vasile Rușeț, Constantin Sandu, Maria Sărăcan, Florian Stoian, Adelina Tîrziu, Vasile Vesa și Elena Wolf. Independentul Flavius Boncea nu a votat.

UPDATE: Întrebat, la finalul furtunoasei ședințe de plen, dacă ideea de a convoca alegeri anticipate a fost lansată la supărare, primarul Nicolae Robu a oferit un răspuns interesant. „Am declarat-o la supărare, dar nu am declarat-o cu superficialitate. Mă gândesc foarte serios la această soluţie de a scoate din blocaj consiliul local”, a spus, iritat, edilul. Pentru a se ajunge la alegeri anticipate trebuie însă parcurși mai mulți pași.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

15 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

19 ore ago