Categories: Economic

Actiuni gratuite de informare, consiliere si formare pentru persoanele din mediul rural (P)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, partener coordinator, și S.C. Gapa SRL, partener național al Proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, organizează marți, 11 noiembrie, de la ora 11, în comuna Dalboșeț din județul Caraș-Severin, cel de-al doilea eveniment de informare și promovare a proiectului.

Evenimentul se înscrie în acțiunile de orientare și consiliere privind cariera persoanelor inactive, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, managerilor şi angajaţilor din mediul rural, cu atenţie deosebită pentru tineri – viitori întreprinzători care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare, şi pentru femei, în vederea creşterii şanselor acestora de a fi ocupate în alte sectoare decât agricultura de subzistenţă. Primul eveniment de acest tip care a avut loc în Dumbrăvița, pe 29 octombrie. „La Dumbrăvița ne-am întâlnit cu persoane care își caută un loc de muncă, persoane necalificate, persoane angajate în diverse firme care desfășoară activități non-agricole, pentru a le spune cum pot beneficia de pe urma proiectului, cum pot participa la cursurile de calificare din domenii non-agricole. Este un proiect scris de CCIAT în parteneriat cu S.C. Gapa SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, S.C. Svasta ICG SRL București, comuna Moşniţa Nouă şi H3000 Development Consulting Viena. Proiectul vizează cel puțin 1.100 de persoane care să fie consiliate în a găsi un loc de muncă și a identifica cursurile care li se potrivesc. De asemenea, 738 de persoane vor fi susținute în participarea la cursuri și obținerea unei calificări”, explică Daiana Buzatu, manager de proiect CCIAT.

În luna octombrie 2014, partenerii au demarat activitățile privind cursurile gratuite de calificare profesională, cursurile de antreprenoriat și cursurile de competențe IT. Sunt disponibile câte 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) la cursurile de antreprenoriat și 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) la cursurile de IT. Meseriile vizate sunt: agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, administrator structuri sportive, lucrător în comerț, lucrător în godspodărie agro-turistică, mașinist utilaje cale și terasamente, operator introducere, validare și prelucrare date, operator montaj linii automate. Activitatea de formare profesională debutează cu cursul de agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, care se desfășoară în comuna Moșnița Nouă – partener de proiect. Informaţii suplimentare, la numerele de telefon 0374-160.905 și 0722-503.138, sau pe e-mail, Rodica Olinic, expert informare și comunicare.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale

Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…

3 ore ago

Alfred Simonis anunță discuții cu Dominic Fritz pe tema impozitelor locale. Solicitarea: reducerea treptată a impozitării, an de an

La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…

6 ore ago

Primăria Timișoara scanează din aer, cu inteligența artificială, cimitirele din Timișoara

Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…

7 ore ago

Carla’s Dreams va fi vedeta principală a spectacolului de Revelion la Timișoara în acest an

Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…

8 ore ago

Cât ne-au costat sclifoselile şi onoarea nereperată ale lui Marcel Ciolacu

Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…

9 ore ago