Categories: Economic

Actiuni gratuite de informare, consiliere si formare pentru persoanele din mediul rural (P)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș, partener coordinator, și S.C. Gapa SRL, partener național al Proiectului „RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, organizează marți, 11 noiembrie, de la ora 11, în comuna Dalboșeț din județul Caraș-Severin, cel de-al doilea eveniment de informare și promovare a proiectului.

Evenimentul se înscrie în acțiunile de orientare și consiliere privind cariera persoanelor inactive, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, managerilor şi angajaţilor din mediul rural, cu atenţie deosebită pentru tineri – viitori întreprinzători care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare, şi pentru femei, în vederea creşterii şanselor acestora de a fi ocupate în alte sectoare decât agricultura de subzistenţă. Primul eveniment de acest tip care a avut loc în Dumbrăvița, pe 29 octombrie. „La Dumbrăvița ne-am întâlnit cu persoane care își caută un loc de muncă, persoane necalificate, persoane angajate în diverse firme care desfășoară activități non-agricole, pentru a le spune cum pot beneficia de pe urma proiectului, cum pot participa la cursurile de calificare din domenii non-agricole. Este un proiect scris de CCIAT în parteneriat cu S.C. Gapa SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, S.C. Svasta ICG SRL București, comuna Moşniţa Nouă şi H3000 Development Consulting Viena. Proiectul vizează cel puțin 1.100 de persoane care să fie consiliate în a găsi un loc de muncă și a identifica cursurile care li se potrivesc. De asemenea, 738 de persoane vor fi susținute în participarea la cursuri și obținerea unei calificări”, explică Daiana Buzatu, manager de proiect CCIAT.

În luna octombrie 2014, partenerii au demarat activitățile privind cursurile gratuite de calificare profesională, cursurile de antreprenoriat și cursurile de competențe IT. Sunt disponibile câte 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) la cursurile de antreprenoriat și 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) la cursurile de IT. Meseriile vizate sunt: agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, administrator structuri sportive, lucrător în comerț, lucrător în godspodărie agro-turistică, mașinist utilaje cale și terasamente, operator introducere, validare și prelucrare date, operator montaj linii automate. Activitatea de formare profesională debutează cu cursul de agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, care se desfășoară în comuna Moșnița Nouă – partener de proiect. Informaţii suplimentare, la numerele de telefon 0374-160.905 și 0722-503.138, sau pe e-mail, Rodica Olinic, expert informare și comunicare.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago