Categories: Alegeri

Aplauze si strigate de bucurie la PNL Timiș: „Jos comunistii” si „Iohannis presedinte” / FOTO

Membrii ACL care s-au adunat la sediul PNL pentru a afla rezultatele exit-polului au așteptat în mare zarvă momentul în care, de pe televizor, li s-a spus rezultatul. Gălăgia s-a oprit atunci când s-a afișat pe ecran scorul de 50% – 50%, iar după aceea au urmat aplauze și strigăte de bucurie.

Nicolae Robu nu a putut să-și stăpânească bucuria, dar a recunoscut că momentul pentru a sărbători încă nu e aici. Constantin Ostaficiuc a fost mult mai moderat în a-și exprima bucuria, dar a aplaudat și el alături de colegi. „Suntem extrem de bucuroși. Noi, ACL, și candidatul nostru, președintele Klaus Iohannis, că am reușit să rezonăm cu atâtea milioane de cetățeni ai aceste țări. Suntem încrezători că numărătoarea voturilor și rezultatul oficial va confirma aceste rezulte indicate de exit-poll favorabile nouă. Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor acestei țări care au ieșit la vot într-un număr atât de mare, mai mare decât a multe alte alegeri decât până acum. Vreau să le mulțumesc timișorenilor care s-au depășit pe ei înșiși și au avut o prezență atât de frumoasă la vot. Vreau să le mulțumesc tot în mod special și cetățenilor români din diaspora, care au demonstrat că sunt oameni care înțeleg democrația, după umilința la care au fost supuși. Au stat ore în șir la coadă și în turul doi, dar în final și-au adus aportul la acest rezultat. Nu vrem să ne pierdem cumpătul. Sunt emoționat, colegii în spate sunt exuberanți, e greu să poți fi calm într-o asemenea circumstanță”, a declarat Robu, printre strigătele colegilor săi de partid și de alianță.

În timp ce dădea declarații, pe ecranul televizorului s-a afișat încă un exit-poll care îl arăta pe Iohannis ca și câștigător. Atunci ACL-iștii au început să strige „Iohannis președinte” și „Jos Comuniștii”. „Aștept evident numărătoarea voturilor. Nu îmi exprim încă bucuria, o trăiesc, dar nu mi-o exprim până nu am confirmarea oficială. Sper să finalizăm numărătoarea paralelă într-o oră, iar apoi numărătoarea oficială. Este un moment istoric pentru România și pentru Europa și o să vedeți și voi de ce, în continuare”, a spus președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, care, de această dată, a fost ceva mai vorbăreț decât după primul tur.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

20 de minute ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

24 de minute ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

29 de minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

33 de minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

34 de minute ago

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre cele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

O oră ago