Categories: Primăria Timişoara

Cupola de 60.000 de beculete e gata! Targul de Craciun, pe ultima suta de metri

La Timișoara se fac de zor ultimele pregătiri de dinaintea deschiderii Târgului de Crăciun. Cupola luminoasă din fața Operei a fost testată miercuri seară și se montează în continuare căsuțe. Anul acesta, vor fi numai zece căsuțe unde se vor vinde… colaci secuiești.

Cupola de lumină montată pe platoul din fața Operei Române a fost, în sfârșit, montată și testată miercuri seara. Acesta are nu mai puțin de 60.000 de leduri și a fost furnizată de Elba. „Are dimensiunile de 30 pe 25 metri, iar stâlpul de susținere are 23 de metri, cu tot cu steaua din vârf”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al primăriei. Conform acesteia, bradul care urmează să fie împodobit tot în fața Operei va fi cumpărat de la ocol silvic, situate între județele Arad și Bihor.

La Târgul de Crăciun din Piața Victoriei vor fi în jur de 90 de căsuțe, la unele dintre ele, cele care comercializează produse tradiționale, vânzătorii urmând să fie îmbrăcați în costume populare. Conform reprezentanților primăriei, la 35 de căsuțe vor putea fi găsite globuri și decorațiuni pentru Crăciun, căciuli și mănuși, iar la zece se vor vinde deja celebrii colaci secuiești. Mezeluri, brânzeturi și cozonaci vor putea fi cumpărate de la 15 căsuțe din centru, în timp ce mâncarea gătită se va găsi exclusiv în parcarea de la Modex. Nu va lipsi, nici în acest an, Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor fi organizate diverse activități pentru copii. În 9 decembrie va fi montată și cutia pentru scrisorile adresate Moșului, care le va aduce daruri celor mici pe 21 decembrie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago