Categories: Partide

Ostaficiuc paraseste definitiv sefia PDL!

Constantin Ostaficiuc, președintele PDL TImiș, a anunțat vineri că face pasul înapoi definitiv. El a renunțat la funcția de președinte de filială, urmând ca succesorul lui să fie anunțat în aproximativ o săptămână. Momentan, atribuțiile de președinte vor fi preluate de Dan Popa. Vom reveni cu amănunte.

„Mă retrag din funcția de președinte al PDL Timiș. Am considerat că în acest moment partidul este așezat solid, că este momentul să-și dea drumul împreună cu cei din PNL în noul PNL și trebuie să domine viața politică din mulții viitori ani”, a declarat Constantin Ostaficiuc. Acesta nu va părăsi partidul, ci va rămâne simplu membru. Prin decizia lui Vasile Blaga, atribuțiile de președinte al filialei vor fi preluate de secretarul general Dan Popa.

Constantin Ostaficiuc a făcut anunțul vineri, începându-și discursul de la revedere prin a mulțumi celor care i-au fost aproape în cei 19 ani de când a intrat în politică. Ostaficiuc a devenit președintele PDL Timiș în 2008, iar de atunci, așa cum a recunoscut vineri, a cochetat deseori cu ideea de a părăsi conducerea filialei. „Sunt aproape 19 ani de când fac treaba aceasta. Îmi aduc aminte primul interviu, l-am avut pe vremuri în calitate de subprefect al județului. (…) Acum, pe principiul că nu iese fum fără foc, mai ales în ultima perioadă s-a aflat ideea, pe surse celebre și pe care dragii mei colegi au reușit mereu să le întrețină, că ba mi-am dat demisia, ba nu mi-am dat demisia. Momentele respective erau reale, nu le-am recunoscut, dar acum le recunosc. Am fost, de mai multe ori, în situația de a-mi da demisia, dar am revenit tocmai pentru că simțeam nevoia să construiesc alături de această echipă. Nu aveam voie să plec în acel moment, pentru că mi-aș fi recunoscut, împreună cu echipa mea, înfrângerea, ceea ce nu era cazul”, a declarat Ostaficiuc.

De acum fostul președinte al PDL Timiș a explicat că a ales să rămână în funcție pentru a ajuta partidul să treacă de momentele dificile. „Partidul este așezat, are forță din nou, participă la o nouă construcție, noul PNL, și uite, colac peste pupăză, a și ieșit, împreună cu populația județului Timiș, în țară la alegeri pe locul doi. Acest lucru mă bucură și pot să afirm cu tărie că s-au solidificat niște principii în acest partid care va continua să participe la noua construcție”, spune Constantin Ostaficiuc. Ce va face în viitor? Cel supranumit cândva „Brandul” susține că se va dedica „meseriei” de… bunic, petrecând mai mult timp cu nepoțica sa. Săptămâna viitoare include meciuri de tenis și lecții de germană, iar planul pentru seara de vineri, de după anunțarea demisiei, prevede un concert Dire Straits, de pe DVD.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

4 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

8 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

12 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

12 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

12 ore ago