Robu anunta: Cu doua zile inainte de finalul anului, Ponta si-a amintit de Timisoara

Aflat în vacanță în însoritul Dubai, primarul Nicolae Robu a anunțat, pe Facebook, că guvernul a virat în contul PMT cinci milioane de lei pentru spitalul de copii. Postarea poartă titlul „În semn de fair play”. Până acum, edilului i s-a transmis că „nu trebuie să vadă” el banii, ci primăria trebuie să ducă facturile la decontat la Direcția de Sănătate Publică.

„După cum sunt convins că vă amintiți (…) pe parcursul anului 2014, am declarat, în repetate rânduri, că Guvernul PSD condus de Victor Ponta nu a dat niciun lei pentru Timișoara, menționând că, dacă situația se va schimba, voi fi primul care va face cunoscut acest lucru. Ei bine, în sfârșit, Guvernul a virat în contul Primăriei Timișoara suma de 5 milioane lei (…) pentru noul corp al Spitalului de Copii. Evident, faptul nu poate decât să ne bucure”, a scris, marți dimineață, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. El cere însă executivului să includă acest obiectiv în planul național de investiții și „să comunice suma totală cu care se angajează să participe la realizarea lui, respectiv eșalonarea respectivei sume pe ani bugetari”. Lucrarea de la spitalul de copii este estimată să coste circa 100 de milioane de lei.

Suma de cinci milioane de lei pentru noul corp al spitalului de copii din Timișoara a fost aprobată de executiv abia la finele lunii august. Lucrările au început însă în luna iunie, costurile fiind suportate, până acum, exclusiv de la bugetul local, în care au fost prevăzute cinci milioane de lei. Disputa pe această temă între primarul Nicolae Robu și reprezentanții PSD a avut, până acum, mai multe episoade. Ultimul dintre ele datează de la finele lui octombrie, din campania electorală, când deputatul Florică Bîrsășteanu a spus că, anul viitor, banii vor fi mai mulți. „Din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul secretar de stat, prof. dr. Dorel Săndesc, și cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, amândoi au confirmat intenția de finanțare multianuală pentru spitalul de copii (…) Sunt convins că alocarea va fi mult mai consistentă în viitor. (…) Vom face presiuni ca acest proiect să se încheie mult mai rapid”, declara dr. Bîrsășteanu. „Pentru 2015, ne așteptăm din partea guvernului, pentru obiectivul în discuție, la cel putin 20 milioane lei”, scrie, în finalul postării sale de pe Facebook, primarul Robu…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

10 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

11 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

13 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

14 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

19 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

19 ore ago